Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Kirándulás a debreceni Nagyerdőbe

Kirándulás a debreceni Nagyerdőbe

Az 1092 hektáros védett terület Debrecen belterületén, annak északi részén, az egyetemvárosi résznél található. Területén különböző védett növény- és állatfajok élnek. Nevét a nagy, 100-120 éves fáiról kapta.
A Nagyerdő látnivalói: a Békás-tó, Medgyessy sétány, Csónakázótó, Egyetemi park és a Botanikus kert
Valamint érdemes betérni a következő szórakozó- és pihenőhelyekre is: a Millenniumi és az Ötholdas Pagony játszótér, Nagyerdei Gyógyfürdő és strand, Aquaticum Élményfürdő, Vidámpark, Állatkert
A Nagyerdőt villamossal érdemes megközelíteni, ami a Nagyállomásról indul, de ha épp a Piac utcán bóklászunk, ott is felszállhatunk rá. Ez teljesen kivisz minket a Nagyerdőbe és az egyetemig. Ha leszállunk a Csónakázótónál, onnan gyalog is nagyon gyorsan megközelíthetjük az állatkertet, a vidámparkot, a fürdőket és szinte minden látványosságot.
Az állatkert 1958 óta várja látogatóit, ma már 17 hektár területen mutatja be a világ 165 fajának 1500 példányát. Tehát valódi szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak úgy, mint a vidámpark is. A vidámpark 1960-ban nyitott meg és azóta is mindig tud valami újat mutatni. Összesen 17 játékkal vár mindenkit, aki már megunta a nagyvárosok pörgős életét vagy a vidék egyhangúságát.
Ha befejeztük sétánkat a csöndes erdőkben, érdemes betérni egy kis pihenőre a Nagyerdei Strandra, ahol gyógyvizes, úszó-, hullám- és gyermekmedencéket csakúgy megtalálhatjuk, mint a lábtenisz-, a foci- és strandröplabda-pályákat.
Tehát akár túrázni, szórakozni vagy csak pihenni szeretnénk, a Nagyerdőben minden igényeinket kielégítő helyre találunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás