Kezdőlap / Klasszikus diéták / Klasszikus Turbó-diéta

Klasszikus Turbó-diéta

1. A tökéletes kezdés: Kezdjünk a belek megtisztításával:
szerezzünk be a patikában 20-50 g keserűsót. Egy-két enyhén púpozott evőkanálnyit (10-20g) oldjunk fel kb. 2 dl vízben. Az elfogyasztás után 3-4 órán keresztül legyen a toalett elérhető közelségben, ugyanis az egész gyomor és béltraktus kiürül, és ami még fontosabb, az inzulinérték drasztikusan lecsökken, és beindul a zsírégetés.

2 . A léböjt-kúra a klasszikus Turbó-diéta

Fehérje-enzim por
A napi adagot a következőképpen kell kiszámolni: mivel a napi fehérjeszükséglet (csakúgy, mint a hagyományos táplálkozás esetében) a normál testsúly (testmagasság centiméterben mínusz 100) minden kilogrammjára számított 0,8 gramm, szorozzuk meg a normál súlyunkat 1,5-tel, és megkapjuk a napi adagot.

Példa: Ha a testmagasságunk 170 cm, akkor 170-100=70 ezt kell megszorozni 1.5-tel; az eredmény 105.

Az első napon, béltisztítás után osszuk ketté az adagot; az egyik felét 2 órával az utolsó székletürítés után fogyasszuk el, a másik felét este. Az ezt követő napokon az adagot osszuk háromfelé, és reggel, délben és este kb. 250 ml sovány tejben feloldva fogyasszuk.

Tipp: Ha krémesebb italra vágyunk, szerezzünk be egy keverőpoharat (sékert)

A háromadagnyi fehérje-enzim-italon kívül egész nap ihatnak zöldséglevest, szénsavmentes ásványvizet és gyógyteákat. A zöldséglevessel elégíthető ki a nagy íztartalmú ételek iránti igény. Egy csésze zöldséglevesnek kevesebb a kalória tartalma, mint egy csésze cukrozott tejszínes kávénak. Átlagban öt kalóriát ad illetve 19 kJoule energiaértéket. Ásványvíz és édesítetlen gyógyteák további folyadékbiztosítóként szolgálnak annak érdekében, hogy a napi két három literes folyadékszükségletet fedezni tudjuk. Vegye a napi folyadékbevitelt komolyan, mert aki a Markert-sikerprogram alatt túl keveset iszik, az kockáztatja az anyagcsere-betegségek és vese-megbetegedések kialakulását.

Zöldségleves
Mivel a Markert-diéta működésbe hozza a turbófeltöltőt és hihetetlenül gyors és látványos eredményeket produkál, a szervezet olyan fiziológiai állapotba kerül, hogy a savas anyagcseretermékek megjelenése (az úgynevezett ketoacidózis) megsokszorozódik. Ez abban az esetben veszélytelen, ha elegendő folyadékot veszünk magunkhoz, illetve ha a diéta során megfelelő mennyiségű lúgos összetevőt fogyasztunk. A legegészségesebb táplálék ebből a szempontból az általunk leírt zöldségleves. A léböjt-kúrával folytatott klasszikus Turbó-diéta idején történő fogyasztásakor azonban a kifőzött zöldséget be kell fagyasztania a későbbi felhasználás céljára, és csak a szűrt levét igya.

Ha kedvünk és időnk engedi, az első napnál leírt recept szerint készítsük el. Ez a zöldségleves a diéta során nem csupán egy étel (ital) a többi között. Az ízlelőbimbóinkat is kényezteti, melyeknek hirtelen durva nélkülözést kell elszenvedniük, és amelyek szörnyen áhítoznak valami finom falat után.

3. A diéta időtartama és vége

A legtöbb diétázónak öt-hat kilós túlsúllyal kell megküzdenie. Napi átlagos 600 gramm zsírégetési arány esetén ez a nagyságrendű probléma csupán két hét alatt letudható. Aki nagyobb túlsúllyal rendelkezik, de a legnagyobb egészségnek örvend, a diétát akár négy héten keresztül is végezheti. Négy hetes diétával tíz, tizenkét kilós súlyveszteséget érhet el. Akinek ez sikerül, jó oka van, hogy büszke legyen magára. Ha további fogyást céloz meg, az első és a második fogyókúra között egy hét szünetet kell tartani. A fogyókúra szünetének ideje alatt a pajzsmirigyet egy fehérje-enzim ital továbbra is működésben tartja. Akinek a testsúlya 60 és 80 kiló között van, annak hetente 10 teáskanálra lehet szüksége.

4. A klasszikus diéta befejezése

A diéta befejezésekor ügyelnünk kell arra, hogy az utolsó nap felkészítsük a beleinket a szabályos működésre; ha elmulasztjuk, annak súlyos szorulás lehet a következménye.

Hogy ezt elkerüljük, a következőt kell tennünk:
Vízben keverjünk el 1 púpozott evőkanálnyi durvára őrölt lenmagot. Hagyjuk 6 órát állni, és közvetlenül lefekvés előtt igyuk meg. A mi dolgunk pusztán ennyi, a többit elvégzi a magőrlemény. A lenmag helyett használhatunk 8-10 szem aszalt szilvát is.

A diétát a következőképpen célszerű lezárni:
Reggeli: Egy almát vágjunk négy részre, és lassan majszoljuk el. Komoly teljesítmény áll mögöttünk, büszkék lehetünk magunkra.
Tízórai: 150 g sovány joghurt
Ebéd: Egy tál pépes és darabos zöldségleves, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
Vacsora: Túró

Az ezután következő napok során lassan visszaállhatunk a megszokott étrendünkre, de mindig tartsuk szem előtt az ideális táplálkozás elveit.

forrás: idealbody.hu

Kapcsolódó fórumok:

1 hozzászólás

  1. Egy kilógram zsír kb 6-7000 kalória energiát biztosít a szervezet számára. Ha napi 600 kalóriát égetünk el belőle, akkor kb 10 nap alatt megy le 1kg.

    Tehát ha valaki ennél kicsit szigoróbb és napi 1000 kalóriás deficitet produkál akkor heti 1kg fogyással számolhat. Ez arealitás.

    A szénhidrátürítésből fakadó tömegvesztést nem tekinthetjük fogyásnak, miután a diéta abbahagyása után visszatölti a szervezet.

Leave a Reply