Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Középkori esküvő Sümeg várának tövében

Középkori esküvő Sümeg várának tövében

Királyleányok, lovagok, talán emlékszünk gyermekkorunk fantáziavilágában hányszor képzeltük magunkat a helyükbe. A régmúlt idő rejtélyes, izgalmas és egyben romantikus világát mégis átélheti, aki a Sümegi várnál korhű környezetben mondaná ki a boldogító igent.
Sümeg az őskorban is lakott terület volt, majd római provincia. A honfoglalás során megszerzett terület az Árpád nemzettség fennhatósága alá került. I. István királyunk koronázása ideje körül adományozta a veszprémi püspöknek, mint királyi birtokot.
A leírások szerint már Koppány vezér idején egy egyszerű vár állott, amit később megerősítettek, bővítettek, majd a török megszállás idején erős várfallal körülvettek.

A násznépet korhű öltözékben, várkapitány, várúrnő, lovas,- és gyalogos katonák fogadják a Kisfaludy Várkert bejáratánál. Esküvői díszhintó szállítja az ifjú párt a Lovagi Arénához, ahol elfoglalják kiemelt helyüket a díszpáholyban, és elkezdődik a tiszteletükre rendezett ceremónia, melyet a vendégsereggel együtt élvezhetnek. Még egy látványos díszlövés is kiemeli ezt a fontos eseményt.
Számos programban vehetnek ezután rész a vendégek, mint a lovas,- és gyalogos bajvívás, fegyverbemutató, és más lovas produkciók. A lovagi torna befejezéseként a Sümegi Vár lovagjává avatják a vőlegényt.
Az éhséget az izgalmak után a Nagy Lovagteremben felszolgált korhű étkek űzik el, mint a kemencében sült libacomb, sült disznó, csülök, oldalas és még sorolható.
A menyasszony készüljön fel „elraboltatására”, melyet természetesen a frissen lovaggá ütött vőlegény megakadályoz, a sümegi vitézek segédletével.
Ajándék nászutas éjszaka!

Elérhetőség:
Tel.: +36-87/550-166

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Hozzászólás