Kezdőlap / Társadalom / Hírek, érdekességek / KRESZ és kerékpár

KRESZ és kerékpár

A kerékpár is veszélyes üzem. Sajnos ennek több összetevője van, mint az autósok esetében. A kerékpár kettő, vékony kerékkel rendelkezik, ami eleve nem stabil, bár a legstabilabb a háromlábú szék.
Egy ideje a kerékpárosokat leengedték az autók közé, az autóútra, ami nem csak a súlykülönbség miatt tette még kockázatosabbá ezt a közlekedést. A kerékpárosok és az autósok figyelmét egyaránt fel kell hívni a szomorú tényre, hogy az, aki biciklivel jár, nem feltétlenül ismeri a KRESZ-t, ami az alapja a közúti közlekedésnek. Egy olyan egységes szabályrendszer, ami által biztonságban eljutunk az egyik helyről a másikra.

Kerékpáros társaink nem tesznek semmilyen vizsgát ahhoz, hogy a többtonnás gépek közé álljanak az úton. Ez önmagában is elég nagy bátorság, de sokan ezen túl is mennek. A biciklire szerelt gyermekülés biztonsággal körbeöleli gyermekeinket, és védi utazás közben, amennyire csak lehet, de elég ez akkor, ha akár csak egyetlen apró, pici tonnácska közelít? Azt gondoljuk, hogy nem. Választási lehetőség azonban nincs, mármint ott, ahol nincs kiépített kerékpár út.

A nem tudás nem mentesít! A felelősséget vállalni kell! Ezért azt tanácsoljuk, és reméljük egyre többen fogadják meg, hogy aki az úton közlekedik, ismerje meg az egységes szabálytárt, és alkalmazza is azt. Ugyanis csak ebben a pillanatban várhatja el közlekedőtársától, hogy ő maga is betartsa a szabályokat. A kerékpárosokra is ugyan olyan szigorral súlyt le az ellenőrző hatalom, mint az autósokra.

Tehát, mire is figyeljenek a kerékpárosok? Csak ezer dologra! A forgalomra, a szabályokra, a szállított gyermekekre, a bicikli biztonságos tárolására.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség, ellopták az adataimat!

A mai világban a különböző közösségi oldalak, szolgáltatások, elektronikus megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek. Segítségükkel …

Leave a Reply