Kezdőlap / Társadalom / Hírek, érdekességek / Reszkessetek kerékpárosok

Reszkessetek kerékpárosok

Szegény kerékpárosok! Ezt sokszor halljuk. Szegények, mert nincs pénzük autóra? Mi azt gondoljuk, hogy nem. Nem szegények, és talán volna is pénzük autóra, csak ők nem akarnak büdös gőzöket kibocsátani az áldott levegőnkbe. Ők nem akarnak parkolóhelyet keresve hosszú ideig kerülgetni különböző háztömböket, vagy nem akarnak üzemanyagra pénzt kidobni. Ők egészségesen akarnak élni, és egészségessé akarják tenni a Földet. Ők a bioközlekedők.

Nagyon egészséges, és nem utolsó sorban környezetbarát a biciklis üzem, mint azt már az imént a kerékpározók nevében megfogalmaztuk. Amint kétütemű lovukra pattannak, már meg is kezdték a napi testedzésüket. A kerékpározás kardio típusú mozgás, ami közismerten azt jelenti, hogy még a szívproblémákkal, érrendszeri gondokkal kűzdők, a gerincproblémások is végezhetik. Nyilván a kivétel itt is csak erősíti a szabályt.

Egyértelműen ennek a közlekedési formának is vannak ellenérvei; valljuk be, nem is keveset tudunk felsorolni. Parkolni ugyan könnyű vele, de a biciklihez való hozzáférés idegeneknek is jóval egyszerűbb, mint például egy autóhoz, vagy akár egy motorhoz.
Lássunk egy másik véleményt! Egy forró nyári napon áttekerni a városon gyorsabb lehet, mint 3-4 alkalommal átszállni a buszról a villamosra, és vissza, sőt még a menetszél cirógatja is arcukat, de szinte biztos, hogy amikor megállnak, azonnal szertefoszlik az élmény, melyet arcukon éreztek addig.

Remek, már tudjuk, miért jó, és miért rossz a kerékpározás. Most lássuk, mi az, ami viszont elengedhetetlen hozzá. Nos, egy kerékpár, az ember, nagy odafigyelés, és tavasztól őszig biztonsággal suhanhatunk ahova csak kedvünk tartja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség, ellopták az adataimat!

A mai világban a különböző közösségi oldalak, szolgáltatások, elektronikus megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek. Segítségükkel …

Leave a Reply