Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Krisztus, a Világ tanítója

Krisztus, a Világ tanítója

Krisztus, a Világ tanítója a nagy vallások sorsa felett uralkodik, mégpedig egy mesterekből és beavatottakból álló csoport segítségével, akik a különböző gondolatok iskoláinak a tevékenységét irányítják. Jézus mester, a keresztény egyházak szellemi alapítója és vezetője voltaképpen a hatodik sugár mestere, és így Mahachohan csoportjába tartozik, de egyidejűleg Krisztus alatt is tevékenykedik. Más mesterek hasonló tisztségeket töltenek be a nagy keleti vallási irányzatoknál, és a különböző nyugati gondolatképző iskolákban.
Eddig a bolygónk hierarchiájának a legmagasabb tisztségeivel foglalkoztunk. Ezeknek a rövid leírásoknak a keretein belül azonban nem lehetséges a maga teljes valóságában bemutatni a hierarchia működését, annak tényleges nagyságát és jelentőségét, és az emberiség érdekében végzett szolgálatait.
Összesen hatvanhárom aktívan tevékenykedő adeptus foglalkozik az emberiség fejlődésével, beleértve a „Három Nagy Urat” is. A hétszer kilenc tesz ki a hatvanhármat, mert hétszer kilenc lény működésére van szükség ahhoz, hogy valóra váljon a Logosz terve.
A sok mester közül, akik nagy önfeláldozással az emberek között maradtak, és sokféle testületen és tanítási módszeren keresztül tevékenykednek, az emberek csak keveset ismernek. Pedig a legtöbbnek közülük tanítványai is vannak, akiket telepátia útján tanítanak és kísérnek.
Ők az ötödik beavatás, a mesteri beavatás után elérték a halhatatlanságot. Néhányan ezután elhagyják a Földet, és fejlettebb bolygókra mennek, vagy közvetlenül a Szíriuszra, ahol végérvényesen hátrahagyják a fizikai testüket, amelyek ugyan már mind fénytestté váltak. De a legtöbb mester továbbra is ugyanabban a testben marad, mint amelyikben átélte az ötödik beavatást.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás