Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Mesterek és feladataik

Mesterek és feladataik

Jupiter mester, aki egyben India régense is, már több mint ót beavatásban részesült, és most ő a legidősebb a Mesterek Páholyában. Dél-Indiában él. Ő irányítja India kormányát, és rá hárul az a nehéz feladat, hogy kivezesse Indiát a jelenlegi káoszból és zűrzavarból, valamint egységgé olvassza össze India különböző népeit. Magas fokú beavatottak csoportja és egy egész sor mester dolgozik vele együttműködve.
Morya mester, a legismertebb keleti adeptusok egyike, Radzsput herceg, és Jupiter mesterhez hasonlóan már több mint őt beavatásban részesült. Szoros együttműködésben dolgozik a Manuval, és ő lesz, aki majd átveszi a hatodik gyökérfaj Manujának a tisztségét. Ő is, akárcsak fivére, Koot Hoomi mester, a Himalája-hegységben, Sigatse-ben él, és ennek a félreeső helynek a lakosai jól is ismerik őt. Alakja magas és tekintélyes, haja és szakálla sötét színű, és sötét szer-ne akár szigorúnak is tűnhetne, ha nem ragyogna benne különleges fény. Ő és a fivére, Koot Hoomi mester, már több évszázada együtt dolgoznak, és lakóházaik szorosan egymás mellett állnak.
Miután Morya mester az első sugárnak, tehát az akarat és a hatalom sugarának a mestere, ezért legnagyobbrészt az ő feladata Manu terveinek a végrehajtása. Ő inspirálja a világ államférfijait, és a fizikai síkon ő befolyásolja azokat a csoportokat, amelyek látomásszerű előrelátással és nemzetközi ideálokkal dolgoznak. Sok európai és amerikai ember tartozik a tanítványai közé.
Koot Hoomi mester Kasmírból származik, de az ősei indiaiak voltak. Ő is magas szintű beavatott, és a második sugáron tevékenykedik. Alakja magas és nemes, bár törékenyebb, mint Morya mester. Arcszíne világosabb, szakálla és haja aranybarna, és csodálatos, kék szemében ott ragyog minden korszak szeretete és bölcsessége. Alapképzettségét egy brit egyetemen szerezte. Rendkívül olvasott, és a legkülönbözőbb nyelven írott minden irodalmi újdonság utat talál a Himalája-hegységbe, a dolgozószobájába. Tevékenysége során élettel tölti el a filozófiai rendszereket. A legfontosabb feladata, hogy elősegítse a szeretet megnyilvánulását a Földön, és elültesse a népek tudatában annak a hatalmas, alapvető ténynek a gondolatát, hogy minden ember testvér. Nyugaton is jól ismerik, és mindenütt vannak tanítványai.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás