Kezdőlap / Üzlet / Külföldi munkavállalás – indulj el egy úton!

Külföldi munkavállalás – indulj el egy úton!

Naponta egyre nő azoknak a száma, akik külföldön keresnek valamilyen állást, megélhetési forrást, legyen az bármilyen munka is az. A külföldön állást keresőknek új remény, új lehetőség, kivezető út a mélyből, a nélkülözésből, a mindennapok nyomasztó gondjaiból.
Amióta az Uniós országok megnyitották kapuikat a külföldön munkát vállalók számára, egyre többen keresnek segédmunkát, betanított munkát, nyelvtudás nélkül végezhető munkát.
Az állást keresők között van minden féle rangú és rendű ember. A diplomás és nyelvtudással rendelkezőknek ez sem régebben sem most nem okoz különösebb nehézséget, ha külföldön szeretnének elhelyezkedni.
Sokkal nagyobb azoknak a száma, akiknek sem nyelvtudása sem végzettsége nincs, de a jobb élet reményében, minden „követ megmozgatnak” azért, hogy találjanak külföldön állást. A pénz nagy úr mondás, nagyon igaznak bizonyul számukra. Sokévi munkanélküliség után sok emberben újra éledt a remény, hogy megint dolgozhat és pénzt kereshet. Elszántságuk határtalan és minden lehetőséget megragadva, nagy minden óvatosságukat félre téve keresik a lehetőségeket.
A nyelvtudással és szakmával, diplomával rendelkezők rutinosabban mozognak ebben a közegben.
Aki még nem dolgozott külföldön, nincs nyelvtudása, nincs szakmája annak nehéz kiszűrni, hogy melyek azok a hirdetések amelyek „valódi” munkát kínálnak. Az ismeret hiánya miatt könnyen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy állásuk nem lesz, de lesz helyette újabb csalódás, reményvesztés.
Aki külföldön szándékozik elhelyezkedni és nincs benne gyakorlata, annak nem volna szabad az első útjába akadt álláshirdetésre jelentkeznie. Természetes, hogy az állás a legfontosabb, de ugyanolyan fontos, hogy információt szerezzen arról, hogy kell állást keresni, mit kel beszerezni a külföldi munkavállaláshoz, hogyan, milyen ügyeket kell intézni. Ezek az ismeretek abban az esetben is fontosak, ha munkaközvetítő útján készül valaki külföldön állást keresni. A külföldre készülő munkavállaló csak így lehet tisztában azzal, hogy mit végez el helyette a munkaközvetítő. Aki kellő információ, ismeret birtokában van az hamarabb kiszűri azokat az eseteket, amikor szálhámosságról van szó. Tisztában kell lenni azzal, hogy ezen a területen is jelen vannak azok, akik nem tisztességes szándékkal közelednek a megszorult helyzetben lévő emberekhez.

Leave a Reply