Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Asztrológia

Asztrológia

A nyugati típusú horoszkóp: A nyugati típusú horoszkópról alapvetően azt kell tudni, hogy nem kizárólag a naphatásokon alapszik, bár ezek csupán az elsődleges indikátorok. A horoszkóp készítésénél ezenkívül figyelembe kell venni a születési hely, év és óra által megjelölt aszcendenst is. A csillagjegy és az aszcendens együtt határozza meg a személyiséget, ismeretükkel pontosan ki lehet számítani, a bolygók milyen állása volt érvényes születésed pillanatában, ez alapján pedig azt, milyen a természeted. Ha a születésedre vonatkozó valamennyi adat a rendelkezésedre áll, a számítást viszonylag könnyen el lehet végezni. Tulajdonképpen neked csak annyit kell tenned, hogy kocsiba pattansz, elhajtasz a város leghírhedtebb részére, és az első járókelőtől megkérded, hol találod a legfurcsább divat szerint öltözködő nőt. Lehet, hogy kiderül, az illető mégsem foglalkozik horoszkópok készítésével, de az biztos, hogy nem kajtattál utána hiába, mert legalább egy kecskevizeletből erjesztett, nemi vágyat fokozó szert be tudsz szerezni nála.
Most csak a nyugati horoszkóp alapjait ismertetem, a jegyeket, és azt, hogy mely más jegyekkel férnek össze.
Rengeteg ember – főként a nők – hisznek benne, hogy személyiségüket és jövőjüket a születésük pillanatában aktuális bolygó- és csillagállások határozzák meg. Én most nem jelentem ki, hogy így van, de az ellenkezőjét sem állítom.
A kínai horoszkóp esetében három különböző tényezőt vesznek figyelembe. Ahogy a nyugati típusú horoszkópnál, itt is fontos a születési hónap és az aszcendens, viszont ebben az esetben a születési évnek van a legnagyobb jelentősége. Érdekes módon a kínai és a nyugati horoszkóp egyes jegyeihez társított tulajdonságok nagyon hasonlóak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkímia

Az alkímia -mai szóval iskola- egy ősi beavatási rendszer, amelynek lényegében semmi köze a kémiához. …

Leave a Reply