Szerelem

A szerelem, és általában véve a szeretet minden fajtája óriási dolog. Annak kell lennie, hiszen ez veszi rá az anyukákat arra, hogy kicseréljék a babájuk pelenkáját; a szeretet miatt tartunk állatokat, gondoskodunk magatehetetlen szüleinkről, és hagyjuk égve a lámpákat szeretkezés közben. Nem a szeretet, és nem is a szerelem mozgatja a világot, de elviselhetővé és szórakoztatóvá teszi a mindenségen át vezető utunkat.
A vágyat gyakorta összetévesztik a szerelemmel. Az igazat megvallva, nem lehet megmondani, mi a különbség a kettő között. Mindenki saját maga fogalmazza meg, mit ért szerelem alatt – ez az érzés éppen olyan sokféle, mint maguk az emberek.
A vágy a legtöbb esetben elenyészik. A szerelem, de főként a szeretet nem. Egy kapcsolat végén visszanézve könnyű kijelenteni, hogy őrültség volt szeretni egykori partneredet. Nem biztos, hogy így van. A szerelem és a szeretet egyébként sohasem múlik el nyomtalanul, legfeljebb átalakul: a kapcsolat végén barátsággá, vagy ellenséges gyűlöletté mutálódik.
Még az igazi, őszinte szerelem is változik. A kapcsolat elején érzett szenvedély fokozatosan megfakul, de ez így van rendjén, mert képtelenek lennénk folytatni addigi életünket, munkánkat stb., ha örökre ugyanolyan lángoló, mindent elhomályosító maradna. Bele kell törődnöd, hogy a szerelemnek megvannak a maga fázisai, hogy folyamatosan változik. A legtöbb egészséges kapcsolatban legalábbis így van.
Ne ugorj fejest a szerelembe, de ne is szalaszd el. Vannak emberek, akiknél a szerelem tudatos döntésen alapszik, másoknak az egész egy végtelen lépcsősorra hasonlít, amin félve-reszketve végig kell botladozni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egyenjogúság

A nők a világ kezdete óta kevesebb előnnyel rendelkeznek a férfiakhoz képest. Tagadhatatlan, hogy a …

Leave a Reply