Kezdőlap / Építőipar / Lakáshitel / Lakáshitelt felvenni?

Lakáshitelt felvenni?

Ma Magyarországon lakáshitelt felvenni szinte lehetetlen.
A Banki ajánlatok között csak olyan ember talál hitelt akinek legalább 25% Önereje van vagy esetleg van egy másik ingatlanja amit be lehet vonni a hitelbe(ami nem túl valószínű mivel akinek tehermentes az ingatlanja az nem valószínű hogy terhelni szeretné). De ez még mindig nem elég hiába van meg az Önerő még kellő fizetésre is szükségünk van és arra hogy ne igen legyen adósságunk más bank felé és persze ne szerepeljünk az úgynevezett KHR listán régi nevén BÁR listán.
Ha ez megvan akkor kell még tőke magához a hitel felvevéséhez is. Ezek különböző banki költségek.Pl: Értékbecslői díj, közjegyzői díj, folyósítási jutalék, tulajdoni lap kikérése, ügyvédi díj.
Ha mindezek megvannak akkor meg tudjuk venni hitelből az ingatlant.
Nagyon fontos hogy jól utána járjunk a hitel részleteinek. Figyeljünk oda hogy ne válasszunk olyan hitelt aminek változó a kamatozása mert nagyon hamar a duplájára nőhet a kamata. Valamint a másik nagyon fontos dolog kiválasztani a futamidőt, nagyon sokan úgy gondolják sokkal magasabb egy rövidebb 10 éves futamidőnél a törlesztőrészlet mint egy hosszabb 20 évesnél pedig ez nem így van, és ha megnézzük mennyi pénzt fizetünk vissza 10 ill. 20 éves futamidőnél a különbség akár több millió forint is lehet.
De minden féle képpen úgy döntsünk hogy figyelembe vesszük mennyi az az összeg amit ha törik ha szakad ki tudunk fizetni mert senki nem azért vesz házat hogy utána az utcára kerüljön egy rosszul megválasztott hitel miatt.Hiszen a lakásvásárlás az egyik legnagyobb befektetés életünkbe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakásvásárlási hitel

A lakásvásárlási hitel az egyik legnagyobb hitel konstrukció. Amivel nagyon sokan éltek az elmúlt években …

Hozzászólás