Kezdőlap / Egészség és fitness / Keleti orvoslás

Keleti orvoslás

Hazánkban már jó pár évtizede jelen vannak az általános orvoslás mellett olyan gyógymódok is amelyek keletről származnak. Jelentős hatékonysággal bírnak és ma már hazánkban is az orvoslásban kivívták az elismert helyüket. A világon úgy hazánkban is komoly egészségügyi problémákkal küzdenek az emberek, ezért a hagyományos módszereken túl a keleti orvoslás páratlan és sok esetben hatékonyabb módszereinek köszönhetően az emberek már igénybe veszik az e fajta gyógymódokat. Megemlítenék párat ezek közül. Akupunktúrás gyógy kezelés, aromaterápia, színterápia, kristálygyógyászat, fényterápia, thai masszázs.

Akupunktúrás gyógykezelés
Tűkkel való gyógyítást jelent, a kínai orvoslás egyik legrégebb óta alkalmazott gyógyító módszere. A bioenergia áramlását segítik elő ezek a tűk melyeket az akupunktúrás pontokon alkalmaznak. A tűket a bőr és az irharéteg között található pontokba szúrják, s ezáltal elősegítik az energia áramlást. A tűszúrások vissza fogják vagy elősegítik az energia áramlását.

Aromaterápia
Legfőbb képen stressz oldására alkalmazzák. Különböző anyagokból készül illóolajokat alkalmaznak a terápia során. Ezek az illóolajok készülhetnek fakéregből, virágszirmokból, gyantából. Nagyon kellemes az illatuk, nagyon jó hatással vannak az idegrendszerre.

Színterápia
A színek látványa nagy mértékben hat az emberi elmére és ezáltal meghatározhatja az adott személy hangulatát is. Serkenti a memóriát, jó közérzetet biztosít ez a fajta terápia. Mindenkinek van kedvenc színe amire ha rá gondolunk kellemes hatással lehet az elménkre. Stressz oldó is egyben a színterápia. Színterápia alkalmazható úgy, hogy javasolt a páciensnek a színes étel elfogyasztása akár ez történhet orvosi javallatra is, illetve az színes italok elfogyasztása, színek belélegzése. A színek belélegzése megtörténhet úgy, hogy becsukott szemmel kívánt hatás elérése érdekében egy színt párosítunk az adott hatáshoz és azt szívjuk magunkba.

Kristálygyógyászat
A kristálygyógyászat hatással van a testre és a lélekre. A leggyakoribb alkalmazás, hogy testünkön ékszerként viselhetjük. Elhelyezhetjük a testünk különböző pontjain és ezt követően kifejtik hatásukat. használat előtt és után meg kell tisztítani a kristályokat, a tisztítás módja a tudattal történik.

Fényterápia
A fényterápia természetes úton hat. A fényterápia felfrissíti a lelket és jó hatást gyakorol a testre is. A fény behatol a testünk szövetein keresztül és sejtanyagcsere folyamatot elősegíti, könnyebben regenerálódik a test, felgyorsítja és elősegíti a gyógyulást.

Thai masszázs
Egyik legősibb gyógy mód keleten. A test energetikai rendszerét is helyre tudja állítani ez a fajta masszázs, nem csak kimondottan az izomzat megdolgozására alkalmazható. Egészséges embernél az energia akadálytalanul tud áramlani a testében de aki nem egészséges ez nem tud megtörténni ezért kiváló gyógyítási módszer a thai masszázs. Együtt alkalmazza a jóga, reflexológia, akupresszúra, elemeit. Ez a masszázs csak egészséges emberen alkalmazható akkor ha a masszázs végrehajtójának nincs megfelelő gyógy masszőri ismeretei.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás