Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Látogatás Pécsett

Látogatás Pécsett

Pécs Baranya megye megyei jogú városa, az ország 5. legnagyobb települése. Így nem is csoda, hogy egy nap alatt közel se lehet végignézni azt a sok érdekességet, nevezetességet, amit a város rejt.

1367-ben az ország első egyeteme itt alakult Nagy Lajos királynak köszönhetően és ma is ide járnak a legtöbben. A középkorban Pécset az ország művészeti és kulturális életének egyik központjává Janus Pannonius tette. 2010-ben szintén ez a település kapta Európa Kulturális Fővárosa címet, melynek köszönhetően rengetegen látogattak ide a különböző programokra, előadásokra, kiállításokra.

A számtalan templom, szobor és épület mellet mindenképpen érdemes ellátogatni a Janus Pannonius utcába, ahol a kerítésen rengeteg lakat található. Ezek a szerelmesek lakatjai, melyek az 1980-as évek elejétől gyűlnek itt. Szerelmes vagy házasulandó párok helyezik el ezeket a kerítésen, ezzel jelképezve az örökre szóló választást.

Ha marad időnk, akkor látogassunk el a Pécsi állatkertbe is, ahol mindig valamilyen érdekes program várja az oda látogatókat. 100 különböző állatfaj él itt, melyek között olyan különlegesek is megtalálhatóak, amilyenek a Falabella minilovak vagy a Szurikáták. Az egzotikus állatok mellett a vidrák, a kutyafajták és a kisragadozók adják az állatkert sajátos értékét.

Ha valaki Pécsre látogat és kedveli a festészetet, képzőművészetet, akkor semmiképpen ne szalassza el a Vasarely Múzeumot, a Csontváry Múzeumot és a Zsolnay Múzeumot sem!

Ha tehetjük, szánjunk több napot erre a csodálatos városra, ahova az ember szívesen látogat el újra és újra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás