Lepra

Tünetei: bibliai betegség, a betegeket elkülönítették és diszkriminálták: a bélpoklosok a társadalom kivetettjei voltak, a pokolba száműzöttek ma már „csak” Ázsiában, Közép-Afrikában és Latin-Amerikában terjed, mivel kezelése pénz és szervezés kérdése évtizedek során magunkban hordozott konfliktust jelent (krónikus fertőzés) évekig, évtizedekig tartó lappangási idő (szunnyadó, bevezető szakasz) után lázas állapot kezdődik (a test „riadót fúj”), és fekélyek alakulnak ki (a saját húsunkba maró, önmagunkat felemésztő konfliktusok) az érzőidegek működésének kiesése miatt a végtagok elhalnak, ami (nem szándékos) öncsonkításhoz vezet kezelés híján a fekélyekből csonkulások alakulnak ki (a végtagok és testvégek elsorvadása a megfelelő funkciók és témakörök visszafejlődéséhez vezet) eltorzulások, pl. oroszlánarc (facies leontina): megbélyegzettnek lenni a betegség (kezelés híján) a sorvadáson keresztül halálhoz vezet: „ha mindenki kivetett, én is kivetem magam az életből”.

Feldolgozás: akut és hosszan tartó (allopatiás): antibiotikumos terápia a Mycobacterium leprae (a lepra kórokozója) megszüntetése érdekében hosszan tartó lelki terápia („homeopátiás”): a gyűrűző problémát tudatosítjuk, és egészen mélyrehatóan foglalkozunk vele szellemi-lelki téren vessük be minden erőnket a betegséget jelképező bizonyos témaköröket önként adjuk fel, és a külső fejlődési lehetőségeket áldozzuk fel a belsőkért.
Tanács: fogadjuk el a kívülállósságot, önként vonuljunk el (pl. kolostorba) a sors által megrendezett kihívásokat tekintsük kitüntetésnek, és ennek tudatában harcoljunk életünkért!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gombásodás: nyáron gyakoribb

Nyáron, a strandolás és vizes sportok csúcsszezonjában különösen gyakoriak a gombás fertőzések. Érdemes komolyan venni …

Leave a Reply