Lubickolás

Kilenc hónapon keresztül a gyermekünk magzatvízben él. Sokan vitatkoznak arról, hogy érdemes-e később is vízbe tenni kicsiny gyermekünket, vagyis hasznos-e a babaúszás. Ne felejtsük el, hogy az újszülött eddig csak a magzatvízben volt, és érezte magát jól, szóval mindenképp hasznos, ha ezt az állapotot fenntartjuk, vagy felidézzük benne. A születés egyébként is hatalmas traumát okoz a kicsiknél, mely trauma átélése nagyon is fontos, de a babaúszással csökkenthető a mértéke.
Az úszás megkezdésekor a legfontosabb a fokozatosság, és annak a ténynek az elfogadása, hogy a csecsemőnk képes az úszásra, volt ideje gyakorolni. Kellemes időtöltés az egész családnak. A babaúszás során, több szülő a gyermekével együtt élvezik a vizet egy felügyelő mellett. A foglalkozások 45 percesek, masszázzsal és tornával indulnak, majd közösen mondókákat, és dalokat énekelnek, és jöhet a vizes, játékos fürdés. Nem lehet rögtön bedobni a vízbe a babát, hanem fokozatosan kell szoktatni hozzá. Több foglalkozáson kell részt venni. Érdemes 3 hónapos kortól kezdeni a babaúszást, mert ekkor még kellő emléke maradt a 9 hónapnyi vízi tréningről.
Nem szabad elfelejteni, hogy minden gyermek egyedi, és nem hasonlítható a szomszédos pár gyermekéhez a sajátunk, fejlődési ritmusuk és hangulatuk is más. Így a foglalkozások alkalmával mindig a saját gyermekünkre koncentráljunk és ne másra. A babaúszást sokkal meghittebbé teszi az, ha mindkét szülő jelen van, így a babának is nagyobb biztonság érzete alakul ki, és az apa-anya összetartozás is erősödik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás