Malagai katedrális

Aki Malaga környékére választja ki a nyaralási úti célját az mindenképpen látogasson el az itt található Európa harmadik legnagyobb katedrálisához. A templom az óvárosi részen található. Kiemelkedik a körülötte lévő épületek közül. Reneszánsz stílusú monumentális székesegyházát 1528-ban kezdték el építeni Diego de Siloe tervei alapján egy mór mecset helyére. Közel 200 év kellett, hogy megépüljön és még így sem lett teljesen kész. A mester által eredetileg tervezett két toronyból csak az északi készült el ezért is nevezik az itt lakók La Manquita „egykezű hölgynek”. A déli tornyot pénzhiány miatt nem fejezték be. A katedrális téglalap alapú egy hajóval és két folyosóval. A külső keleti és déli falai dísztelen, de így is lenyűgöző benyomást kelt.
Bejárati kapu felett három hatalmas ívelt ablak engedi be a fényt. Díszes márvány oszlopok támasszák alá a festett kupolákat. A katedrális belsejében számos híres festő és szobrász festményei és szobrai találhatók. Valamint, egy emlékmű a spanyol polgárháborúban elesettek emlékére.
Belső tere is lenyűgöző itt is főleg a reneszánsz stílus az uralkodó, de barokk és gótikus stílusirányzatok is megtalálható a hosszú évszázadok behatása miatt. A székesegyház orgonája csodálatos hangzású Julian de la Orden készítette az 1800-as évek vége felé.
Az árnyékos templom kert ingyenesen megtekinthető, de a székesegyház belsejét csak fizetés ellenében csodálhatjuk meg. A főbejárat előtti kicsi téren kávézók találhatók ahol meg lehet pihenni és egy üdítő mellett csodálni a történelem monumentális alkotását.
A katedrális tövében lovas hintók várják a megfáradt turistákat, hogy körbe vigyék Malaga többi nevezetességéhez.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Karcag

Karcag város Jász-Nagykun-Szolnok megyében található. A Nagykunság központja, ezért sokan a „Nagykunság fővárosa”-ként emlegetik. A …

Leave a Reply