Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Manu az első csoport vezetője

Manu az első csoport vezetője

Szanat Kumára, a világunk legmagasabb lénye, a hierarchia vezetője, a mi közvetlen istenünk.
A hierarchia vezetője, Szanat Kumára alatt további három főosztályt és négy kiegészítő csoportot találunk. Valamennyi csoportot azoknak az egyike irányítja, akiket a hierarchia „Három Nagy Urának” nevezünk.
Az első csoportot Manu vezeti. A neve Vaivasvata Manu, és ő az ötödik gyökérfaj Manuja. Ő a tökéletes gondolkodó, és egészen az árja fajunk megjelenése óta, tehát több százezer éve irányítja a sorsunkat. A Manuk is váltják egymást, ezért a közeljövőben az ő helyét is el fogja foglalni egy másik, amikor majd a jelenlegi Manu magasabb szintű tevékenységbe kezd. Az a Manu, aki a negyedik gyökérfajt kísérte, még mindig szoros kapcsolatban működik vele. Maradásának oka, hogy elősegítse a fajtípusok fejlődését, majd azok végleges eltűnését is, hisz végső soron az ő hatására következett be Atlantisz végleges pusztulása is. Valamennyi Manu tevékenysége több korszakon ível át.
Vaivasvata Manu a Himalája-hegységben, Sigatse-ben lakik, és maga köré gyűjtötte mindazokat, akik közvetlen kapcsolatban állnak az Indiában, Európában és Amerikában élő árja népességgel. Ugyancsak a környezetében találhatók azok is, akik később a hatodik gyökérfaj megjelenésével fognak foglalkozni. Ez a folyamat még több ezer éven át tart, ám az ezzel kapcsolatos tervek már készen állnak. Hiszen az egész evolúció – ha a karmikus korlátok keretein belül is – de törvényszerűen és rendezett ciklusokban mozog.
Manu tevékenységi köre befolyást gyakorol a kormányok működésére és a politikára. Ismeri az evolúció célját, és irányítja az akarat energiáit. Szorosan együttműködik a felépítő és teremtő dévákkal, akárcsak fivére, Krisztus. Ő irányítja a Földet mozgató erőket, és befolyásolja az államférfiak gondolkodását, hogy így az emberek kormányai a kívánt irányban haladjanak, és létrejöjjenek az előrehaladáshoz szükséges feltételek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás