Kezdőlap / Terhesség / Medvecukor okozta IQ csökkenés!

Medvecukor okozta IQ csökkenés!

Terhesség alatt bizonyos táplálékokról le kell mondanunk, mint például a kávé, az alkohol, a túl cukros ételek, a magas zsírtalrtalmú ételek, és finn kutatók kimutatták, hogy még a medvecukorról is.
Kutatók vizsgálták, finn terhes anyák kedvenc csemegéje milyen hatással van az anyaméhben növekedő magzatra. Elképesztő eredményeket tapasztaltak, ugyanis a a bocskorszíj néven is ismert édesség fokozza különböző hormonok termelődését az anyában, mely genetikai hatást gyakorol a méhében növekedő magzatra. A hatást kiváltó anyagot glycyrrhizinnek nevezzük, és megnöveli a kortizol termelést az anyában, ami viszont a magzatban fejti ki hatását, mellyel a születendő gyermekek jelentős része, cukorbetegségre, magas vérnyomásra, magas koleszterinszintre való hajlamot örököl. Illetve, ami még jellemző azokra a gyermekekre, akik az anyjuk hasában medvecukorral voltak bombázva,az hogy IQ szintjük alacsonyabb, mint azoknak az újszülötteknek, akik anyja nem fogyasztott terhesség alatt bocskorszíjjat. Fontos megjegyezni, hogy mindez terhesség alatt jelent veszélyt a magzatra, és ott is az első és második trimeszterben kerülendő a medvecukor fogyasztása.
Felnőtt korban a medvecukor fogyasztás hatása változik, sőt kifejezetten jó hatással van a memória javítására a carbenoxolon nevezetű hatóanyaga. Ezt a hatóanyagot időseknél gyógyszer formájában alkalmazzák a memória zavarok ellen.
A medvecukor gyártó és forgalmazó cégek, külön fel is tüntetik hogy terhesség alatt nem ajánlatos a medvecukor fogyasztása.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás