Terhesség alatt bizonyos táplálékokról le kell mondanunk, mint például a kávé, az alkohol, a túl cukros ételek, a magas zsírtalrtalmú ételek, és finn kutatók kimutatták, hogy még a medvecukorról is.
Kutatók vizsgálták, finn terhes anyák kedvenc csemegéje milyen hatással van az anyaméhben növekedő magzatra. Elképesztő eredményeket tapasztaltak, ugyanis a a bocskorszíj néven is ismert édesség fokozza különböző hormonok termelődését az anyában, mely genetikai hatást gyakorol a méhében növekedő magzatra. A hatást kiváltó anyagot glycyrrhizinnek nevezzük, és megnöveli a kortizol termelést az anyában, ami viszont a magzatban fejti ki hatását, mellyel a születendő gyermekek jelentős része, cukorbetegségre, magas vérnyomásra, magas koleszterinszintre való hajlamot örököl. Illetve, ami még jellemző azokra a gyermekekre, akik az anyjuk hasában medvecukorral voltak bombázva,az hogy IQ szintjük alacsonyabb, mint azoknak az újszülötteknek, akik anyja nem fogyasztott terhesség alatt bocskorszíjjat. Fontos megjegyezni, hogy mindez terhesség alatt jelent veszélyt a magzatra, és ott is az első és második trimeszterben kerülendő a medvecukor fogyasztása.
Felnőtt korban a medvecukor fogyasztás hatása változik, sőt kifejezetten jó hatással van a memória javítására a carbenoxolon nevezetű hatóanyaga. Ezt a hatóanyagot időseknél gyógyszer formájában alkalmazzák a memória zavarok ellen.
A medvecukor gyártó és forgalmazó cégek, külön fel is tüntetik hogy terhesség alatt nem ajánlatos a medvecukor fogyasztása.
Címkékidőskori memória vesztés magzat medvecukor terhesség
Ezt mindenképpen olvasd el!
Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt
Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …