Megfontolt kúra

„Szia! Te még nem csinálod? Húúúúú”

Na. Helyben vagyunk. Végül is ez a mondat tette be nálam a kaput. Pedig jobb, ha megszokom. Hiszen ha reggelente elindulok a munkába, akkor ez a mondat fog arcon csapni. Minden nap, minden reggel. Előre látom hogy bele fogok őrülni. Bele a pofámba. Ember?! Ez igen. Na tessék … soha nem hagynak már békén, már reggel elindul a lelkiismeret-furdalás okozás? Hát jó. Érzem, hogy jól fognak kezdődni a napjaim. S meddig? Hát, amíg ezt az átkozott plakátot le nem veszik, vagy el nem kezdem, azt a bizonyost. S hogy mit? Azt az átkozott fogyókúrát. Hiszen ma már mindenkinek fogyókúrázni kell. Mert lássuk be ez ömlik mindenhonnan. Ezt nyüstölik. De kérgezem én, már senki nem jó úgy, ahogy van?
Hiszen ma már mindenki túlsúlyos. Jézus. Na ő nem, de a földön csak túlsúlyos ember létezik? De ezt harsogja a Híradó is este, meg reggel, mert na lássuk már be, túlsúlyos a gyerek, túlsúlyos a felnőtt, túlsúlyos a nagymama és még szegény nagypapa is. Bár szegény papa már megjárta a világháborút is, de sebaj, ha az nem ölte meg akkor a túlsúly most igen. Rettegj ember! Rettegj!
Bár csak abban a korban lennék amikor a háj, csupán csak a jólét jele volt. Amikor ideáll volt a nagy has, meg a velejáró kis oldalsó kapaszkodók.
Na de mit is csináljak. Nagy gondolkozásomban felkerestem Gógl Gézát az igazi kereső gépet, és a fogyókúra szóra 0,05 másodperc alatt nagyjából 4.150.000 találat. Ez nem semmi. És a választék? Gyors, lassú, 90 napos, 10 napos, fogyókúra tiniknek, fogyókúra nagyoknak, fogyókúra diéta (?), Norbi meg a fogyás, satöbbi így leírva. Pár nap múlva már úgy soroltam egy ismerősömnek a diétákat mint a Pompom mesében Gombóc Artúr a csokoládékat. Úgy éreztem, ahogy kimondom őket, már fogyok is. Rohanásom nap mint nap a mérleghez ugyan kifullasztott. De csak rá álltam. Hát persze. Nem fogytam. Ehhez több kell. Túl sok a variáció egy témára. S hát lássuk be, mielőtt elkezdünk valamit előtte jó ha körül járjuk. Ha pedig, profik akarunk lenni, akkor szakemberhez fordulunk. Először is házi orvos, majd dietetikus, majd személyi edző, majd …
Szerdán az orvos azt mondta, nem vagyok túlsúlyos. Jó a szív hang, tüdő rendben, EKG rendben … azt mondta néha sétáljak nagyokat. Megfogadtam. S elfogadtam …. magam.
Szóval már a plakát nem fog meghatni. Elkezdtem. Már mosolygok.
Na szia! Te még nem csinálod?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

1 hozzászólás

  1. sziasztok en egy 10 eves gyerek vagyok es eleg kover vagyok

Hozzászólás