Kezdőlap / Kopaszodás / Megoldás az őszülésre

Megoldás az őszülésre

A 30 év felettiek (egyes esetekben már fiatalabb korban is) esztétikai és lelki problémát okozhat az ősz hajszálak megjelenése. Az őszülés kezdetének idejét és mértékét elsősorban az örökletesség határozza meg, de kialakulásához nagymértékben hozzájárulhat az oly sok mindenért okolt stressz, továbbá egy bennünket érő trauma is. Leggyakrabban ez fokozatosan megy végbe, mivel a kihullott hajszálak helyén nő egy-egy új, de már fehér színű hajszál, mivel a haj színét adó pigmentek termelődése egy idő elteltével lecsökken, majd végleg megszűnik. Szinte kivétel nélkül mindenki szeretné elkerülni az őszülést. A különböző nemeket tekintve jellemző, hogy a férfiaknál ez a folyamat korábban kezdődik, nem ritka hogy 30 éves kor körül, azonban a teljesen ősz haj körülbelül 70 év után jelenik meg.
Az ősz haj eltüntetésére a legelterjedtebb módszer a különböző hajszínezők és hajfestékek használata. Bármelyik illatszerboltban, drogériákban hozzájuthatunk ezekhez az anyagokhoz viszonylag olcsón. Egyetlen hátránya van, hogy a kezelt haj szerkezeti sajátosságaiban adódóan előfordulhat, hogy nem sikerül elérni a kívánt eredményt, az ősz szálak közül esetleg maradnak láthatóak, vagy halványabb az eredmény az egészséges pigmentált szálakhoz viszonyítva.
Brit és német kutatók kísérleteket folytattak, mely arra irányult, hogy milyen módszerekkel lehetne rábírni a sejteket, hogy ismét pigmenteket termeljenek és ezáltal visszanyerjük eredeti hajszínünket. A kutatásban részt vevők laboratóriumi kísérletek során felfedeztek egy új anyagot, mely eredménnyel kecsegtet a probléma megoldására, azonban még betegeken ezt nem alkalmazták. Egyenlőre csak hajmintákon értek el sikereket, azonban itt sikeresen beindult a pigmentek újratermelése. A tudósok szerint rövid időn belül áttörést jelenthet ez a szer, mely reményeik szerint mindkét nemnél hatásos lesz.
Addig is, amíg a csodaszer elkészítésével próbálkoznak, megér egy próbát az alábbi, csupa természetes összetevőkből álló hagyma-méz alapú hajpakolás, mely rendszeres használata állítólag gyorsabb hajnövekedést, és az ősz haj „befeketedését” ígéri.
Vegyünk 3 nagy fej vöröshagymát, 3 nagy gerezd fokhagymát és 4 evőkanál mézet. Mindezt jól keverjük össze, majd a korábban samponnal megmosott és megtörölt hajba dörzsöljük és 10 perc után meleg vízzel leöblítjük.

Ártani biztosan nem árt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Hozzászólás