Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Megtalálni az igazit

Megtalálni az igazit

Teljesen mindegy, ruháról, férfiről, gyümölcsről, lakóhelyről vagy ideológiáról van szó, az élet folyamatosan döntéshelyzet elé állít minket. Választanunk, döntenünk kell. Valamire azt mondjuk: igen, ehhez akarom, hogy közöm legyen, valamire azt: nem, én ettől távol akarom tartani magam. Az, hogy a világ milliónyi ingere közül ki mit ragad meg, minek alapján hozza meg döntését, abszolút egyéni.
Amikor új ruhát veszünk, végiggondoljuk, beleillik-e a ruhatárunkba, mihez tudjuk majd felvenni, milyen alkalomra, kell-e hozzá valami kiegészítő, hogy tökéletesen passzoljon hozzánk.
Ha egy férfiről van szó, akkor is elgondoljuk, beleillik-e a családunkba, a baráti körünkbe, el tudnánk-e szórakozni vagy egy munkahelyi összejövetelre menni vele. Hiszen fontos, hogy integrálódni tud-e azokhoz az emberekhez, akik az életünk részét képezik. Pont úgy, ahogy a ruhát próbáljuk beleilleszteni a ruhatárunkba.
Elcsépelt, agyonszajkózott pszichológiai tény, de igaz: a jó választás alapja az önismeret. Aki el tudja magát helyezni a világban, aki tisztában van előnyös tulajdonságaival (na és az előnytelenekkel vagy mondhatni rosszakkal), az el tudja dönteni, melyik ruha és melyik férfi illik hozzá, melyikben, illetve melyikkel lesz boldog.
Az is örök dilemma, hogy beleszerethetünk-e első látásra valakibe, vagy csak a lassan, fokozatosan kialakuló szerelem lehet komoly? Van úgy, hogy rögtön fellobban a láng, a mindent elsöprő, hatalmas érzés. Hogy mennyire lesz tartós, más kérdés. Előfordulhat, hogy azzal éljük le az életünket, akibe egy szempillantás alatt szerettünk bele. Ám könnyen lehet, hogy jó vele szerelemben lenni, de nem lehet vele együtt élni.
Ha lassan alakul ki a szerelem, annak megvan az oka: egy csomó mindenben bizonytalanok vagyunk, vannak félelmeink, és nemcsak jó, de rossz tapasztalataink is, ezért bizonyos dolgokra nem mondunk rögtön igent. Gondolkozunk rajta. Szép lassan közelítünk a megoldáshoz, kokettálunk vele, mert izgat bennünket, nem hagy nyugodni.
Mindkét választási mód jöhet szívből. És valójában még az is mindegy, mennyi ideig tart a kapcsolat. Mert tökéletes és valóságos, mélyen megélt szerelem lehet az is, ami rövid ideig tart, amit soha nem felejt el egyik fél sem. Mint ahogy le lehet élni hatvan év házasságot úgy, hogy istenigazából férjnek és feleségnek nincs köze egymáshoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Barátságok

Az emberi kapcsolatoknak az egyik legfontosabbja a barátságok.Mindannyiunknak szükségünk van barátokra, olyan emberekre akik meghallgatják …

Hozzászólás