Kezdőlap / Függőségek / Mértéktelen alkohol fogysztás

Mértéktelen alkohol fogysztás

Napjainkban igen csak elterjedt, az a szokás,hogy ha gondjaik vannak az embereknek, akkor azt valamiféleképpen kezelni kell és ha nem csak fiatalokról beszélünk akkor az ital lesz a megoldás.
Sokan azért válasszák ezt a módszert gondjaik elfelejtésére mert még mindig olcsóbbnak találják a drogoknál és azt hiszik ,hogy nem is károsabb annál. Tévhit ,hogy az ital nem okoz kárt, annak aki napi rendszerességgel italozik és tegyük hozzá, hogy teljesen mindegy milyen minőségű italt fogyaszt, mert a mértéken van a hangsúly,bizony az évek alatt tönkre teszi a szervezetét. A mai nyelveken az ilyen embereket nevezik alkoholistának, bár ez sem helyt álló mert aki napi egy sört megiszik ami még jó is szervezetnek az nem nevezhető alkoholistának. Hogyan is tudhatjuk meg, hogy szerettünk alkoholista vagy sűrűn néz a pohár fenekére?-elsődlegesen már azt észre lehet venni, ha egy társasági eseményen sokat iszik, vagy ha nem akkor annak hiányában elvonási tünetei vannak. A folyamatos alkohol ivása egy idő után kisebb arcpirosodást eredményez mely szintén a jele. Sajnos az akire az első itala megivása is hatással van könnyebben válik függővé. Azok akik már ezen a szinten állnak sokkal nehezebb beismerniük a problémát és nem képesek elfogadni. Az etanol alapú alkoholok nehezen szívódnak fel a bélből és szervezetből is ezért is butítják olyan sokáig a fogyasztóját. Elsődlegesen az agyat károsítja ,hiszen mivel egy velünk született agysejt számunk van az csak fogy és az ilyen embereknél gyorsabb a károsodás. A máj károsodás mégis a legfontosabb hiszen a máj nem tudja olyan gyorsan kiüríteni a mérgeket ahogyan kellene. Egy idő után a máj egyes részei elhalnak és lebomlanak. Sok szervünkre hatással van még mégis az idősebb emberek már nem tudnak úgy regenerálódni mint a fiatalok .
Semmi sem lehet kifogás, teljesen mindegy ,hogy valaki bírja az italt vagy nem, egy idő után már nem élvezet ha nem kín és aki ezt tudja az abba tudja hagyni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás