Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Mi is az az akupunktúra?

Mi is az az akupunktúra?

Napjainkban egyre nagyobb az emberek igénye a természetes gyógymódok iránt. A betegek megunták, hogy folyton csak pirulákat kapkodjanak, melyeknek rengeteg mellékhatása van, néha súlyosabbak is, mint az a baj, amire szedik őket. Miért is kockáztatnánk szervezetünk amúgy is törékeny egyensúlyát, amikor vannak olyan megoldások, melyek mindenféle kockázat és mellékhatás nélkül ugyanazt az eredményt segítenek elérni.
Ezen természetes módszerek közül az egyik legismertebb, a Kínából származó, több ezer éves múltra visszatekintő akupunktúra, melyet hivatalosan 1989 óta gyakorolhatnak az erre kiképzett szakemberek. A módszer lényege, hogy a test különböző pontjaiba (ún. meridiánokba) tűt szúrva, illetve ezeket mozgásban hozva módosítják az életenergia áramlást. A kezelés során csak a tűket használják, semmilyen más vegyi és egyéb anyagot nem. Aki eddig azért nem szentelt különösebb figyelmet ezen gyógymódnak, mert ódzkodik a tűktől, annak jó hír, hogy létezik szúrásmentes változat is, mégpedig lézerek segítségével.
Az akupunktúra felhasználási területei igen szélesek, s körük a mai napig folyamatosan bővül, a módszert újabb és újabb kutatásoknak, kísérleteknek vetik alá. Mire is jó az akupunktúra?

Többek között az alábbi betegségek esetén alkalmazzák sikerrel:

  • asztma
  • allergia
  • depresszió
  • fejfájás
  • mozgásszervi bántalmak
  • emésztési problémák
  • szexuális, menstruációs problémák
  • rákbetegségek

A kezelés lehet eseti vagy kúraszerű, a betegség természetétől függően. Egy kezelés kb. fél órát vesz igénybe, krónikus betegségek esetén fontos a heti 2-3 alkalommal történő alkalmazás. A kezelés gyakoriságának függvényében akár tartós javulást is elérhetünk, de lehet egy más kezelés kiegészítésének eszköze is. Előnye, hogy mellékhatása, ha a lézeres kezelést választjuk, teljességgel fájdalommentes is, és olcsóbb, mint a gyógyszeres kezelések.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply