Yin és Yang

A hagyományos kínai orvoslásból vették át és fejlesztették tovább a nyugati egészségügyi rendszerek az akupunktúrát. Különleges előnye, hogy nem csak hatékony, de nagyrészt mellékhatásoktól is mentes. Még hosszú kezelés esetén sincs káros következménye. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Bizottságának szakértői már felvettek több mint 40 betegséget, amelyek akupunktúra segítségével gyógyíthatók – beleértve az allergiákat, szénanáthát, reumás panaszokat és még sok fájdalmas rendellenességet.

Az akupunktúra hatását megmagyarázni csak a kínai egészség szemlélet megértésével lehet. Szerintük az egész testet sűrű csatornák (meridiánok) szelik át, és az ősi kínai hit, a qi (életenergia) áramlása ezeken keresztül történik. A Yin és Yang. Ez a két életfenntartó erő a szervezetben egyidejűleg létezik, de ellentétes pólusúak, összhangjukban rejlik hatékonyságuk. Ha az egyensúly felborul, testi és lelki tünetekben jelentkezik a betegség.

Az energia áramlását a meridián pontok ingerlésével lehet szabályozni – a zavarokat a testben törölni vagy csökkenteni lehet általuk, a Yin és Yang egyensúlyát vissza lehet állítani.
Az akupunktúrás pontokat klasszikus módon akupunktúrás tűkket kell kezelni, de ma már, hála a fejlődésnek és a nyugati korszerű technikának, lézerrel kombinálva is.
Az akupunktúrás táblázatok teszik érthetővé, hogy a tényleges betegség és a kezelendő meridián a szervezetben miért lehetnek egymástól igen messzire. Annak érdekében, hogy az orvos sikeresen felvehesse a harcot a betegséggel, gyakran stabilizálnia kell a meridián kör egészét, nem csak azon az oldalon, ahol a betegség góca van.

Vannak, akik úgy találják, hogy az akupunktúrás tű szúrása kellemetlen, sőt elviselhetetlen. Pedig általában nagyon finom tűket használnak, hogy a kezelés elviselhető legyen. Valójában jóval kevésbé fájdalmas, mint egy normál injekció. Nyolc éves kor felett gyerekeket is lehet kezelni evvel a módszerrel. Gyerekeknél, speciális, még vékonyabb tűt használnak. Még kisebb gyerekeknél, vagy érzékenyebb felnőtteknél a tökéletesen fájdalommentes modern lézer technikát alkalmazzák.
Forrás: akupunktur.de

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply