Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Milyen biztosításokat ismerünk?

Milyen biztosításokat ismerünk?

Milyen biztosításokat ismerünk? Mi azt gondoljuk, nem is alaptalanul, hogy nem is ismerjük lehetőségeinket pontosan. Bizton állíthatjuk, hogy sajnos nem tévedünk egy percig sem. Bár igen sokan óckodnak biztosítóktól, sokan elviselik, nagy számban megélhetést biztosítanak családjuknak ebből az ágazatból, valóban sok információt csak egy egészen szűk, szakmai kör tudhat magáénak. A kérdés csupán az, hogy kell-e, szükséges-e annál jobban ismerni ezt a területet, mint amennyire most ismerjük? Talán nem, de felméréseink nem ezt a szemléletet támasztják alá.
Tíz emberből kilencnek van valamilyen biztosítása. Kilencből nyolc biztosítás-tulajdonosnak élet-, vagy kötelező felelősségbiztosítása van. A maradék nyolc emberből pedig maximálisan kettő tudna négy-öt mondatnál többet mesélni a birtokában lévő biztosítási szerződésről.
Ez a tény igen sajnálatos a biztosítottnak, és igazán jó hír a biztosítóknak. Ha nem tudjuk, mihez van jogunk, akkor nem jelentjük be káreseményeinket, hiszen nem is tudjuk, hogy káresemény történt velünk, így nem kell nekünk fizetni. Akkor tudnánk csak, ha ismernénk biztosításunk szolgáltatási körét.
Tehát, bizonyosságot nyert a tény, hogy érdemes, sőt ajánlott összes biztosítási szerződésünket alaposan átolvasni, értelmezni, megjegyezni, és észben tartani azért, hogy a megfelelő pillanatban bejelenthessük a biztosítónak, hogy milyen káresemény történt velünk, hogy a jogosan nekünk járó biztosítási összeget maradéktalanul megkaphassuk. Ha nem értjük a leírtakat, kérjük szakember segítségét!
Észben kell tartanunk, hogy egy esetleges probléma esetén a mi kezünkben van a kezdeményezés. Nekünk kell megtenni a bejelentést, mert senki nem fog az ajtónkon kopogtatni, hogy megkérdezze, van-e valami, amiben segíthet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply