Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / Ne szégyellj orvoshoz fordulni

Ne szégyellj orvoshoz fordulni

Nagyon sok nő szenved, és próbál meggyógyulni orvosi segítség nélkül, mert szégyenli, hogy hüvelygomba – fertőzése van. Bevet mindenféle házi praktikát, mint például a szódabikarbónás vízben ücsörgés, körömvirágkrém, és ki tudja még minden. A végeredmény pedig annyi, hogy ha nagy nehezen rendbe is jön, hamarosan újra szembe kell néznie a dologgal, mert megfelelő kezeléssel sem múlik el az ilyesmi örökre. Aki egyszer megkapta, nagy valószínűséggel többször is át kell még essen rajta. Nagyon nem mindegy milyen gyakorisággal történik ez meg, és persze az sem, mennyi ideig tart a gyógyulás. Általában a következő alkalommal újra hetekig küzd a kellemetlen viszketéssel, ami aztán legtöbb esetben kínzó fájdalmas felmaródássá alakul, mert az a tévhit, hogy ilyen baja csak annak lehet, aki nem tisztálkodik megfelelően, vagy éppen a szexpartnereit váltogatja heti rendszerességgel.
Ez természetesen nem így van.
A hüvelygomba, latin nevén Candida albicans, egy alapvetően ártalmatlan élesztő gomba, mely több helyen is megtalálható az emberi szervezetben, például a bőrön, a bélrendszerben, és természetesen a hüvelyben is. A candisasis kialakulásáért leggyakrabban a szervezet legyengült védekezőképessége a felelős. A hüvelyi baktériumflóra egyensúlya megbomlásának következtében nem a megfelelő mértékben szaporodnak tovább az egyébként ártalmatlan gombák, és máris hüvelygomba – fertőzésről beszélhetünk.
Milyen tényezők segítik elő a hüvelygomba kialakulását?
Az immunrendszert gyengítő gyógyszerek szedése, legyengült védekezőképesség, antibiotikumok szedése, nem megfelelő intim higiénia, túl sok szénhidrát fogyasztása, hormonális hatások / ide sorolható a menstruáció, a fogamzásgátló tabletta szedés, a terhesség, a változókor, / sőt még a túlsúly is.
Tehát nincs mit szégyellni.
Tessék nyugodtan orvoshoz fordulni, és könnyedén meggyógyulni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hüvelygomba-gombás fertőzés

A hüvelyi gombás fertőzés egy gyakori, zavaró, kellemetlen fertőzési forma a nők körében. Biztonságosan és …

Hozzászólás