Kezdőlap / Függőségek / Nincs visszaút

Nincs visszaút

Ugye tudod, hogy az élet tele van akadállyal. Ez lehet egy betegség, egy észrevétlenül behálózott játék, vagy maga az élet és ami azzal jár. Nem könnyű leküzdeni az akadályokat.
Lehet a szervezetben is gát, feszültség. De lehet csupán a mindennapi életből észrevétlenül az emberekbe beidegződött napi rutin, cselekvés. Például aki életében nem ébredt fel még a reggeli kávé nélkül, annak komoly kín, mire le tud szokni róla.

Persze amikor megiszod reggel a finom illattal terjengő kávét, olyan természetes, mint amikor levegőt veszel. De arra is kell gondolni, mi van akkor ha egészségi probléma van és nem örül az orvos, hogy kávét iszol! Vagy komolyabb a betegség és le kell róla szokni. Ilyenkor a fekete nedű elhagyása miatt a gondolatod és az agyad egymással küzd. Persze az agynak kell győzni, koncentrálni a feladatra. Nem kis dolog. De a vizsga, a lemondás sem könnyű. Akkor leszel sikeres, ha sikerül és meg tudod állni, hogy nem iszol több kávét. Kinek egyszerű, kinek nagyon nehéz.

De lehetnek lelki problémák is, amelyek nem hagynak nyugodni. Aminek következtében nem tudsz aludni, csak forgolódsz.
Ha hónapok, vagy évek óta szerettél valakit és ez a valaki elhagy, mert más valaki mellett érzi jobban magát. Te pedig oda voltál, oda vagy érte, és eszedbe sincs kitörölni az illetőt a lelkedből.
Szinte hiányzik, hiányzik a sóhaja, vagy hogy este átölelted és most hűlt helye van. Üres a körülötted lévő hely, üresek a gondolataid, nincs akivel megbeszéld a holnapot, holnaputánt. Ha valaki pedig jönne hozzá, nem tudod elfogadni, mert nem tudod kitörölni azt akit szerettél.
Hogyan tovább? Mit tudsz tenni, mert az élet megy tovább, mert az időt nem lehet megállítani? Ez a rohanó idő lesz a gyógyít arra, hogy valakit elfelejts, hogy a tegnapot megváltoztasd és holnap egészségesebben tudj élni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás