Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Nyaralás a babával.

Nyaralás a babával.

Az ember elgondolkodik hogy is menjen el nyaralni ha baba van a háznál. Természetesen körültekintőbbnek kell lennünk a szállás kiválasztásánál és jobban meg kell előre tervezni a napi programokat is. Ha a babánk még nem töltötte be a 6 hónapot semmi problémánk nem lesz. Ők még könnyen alkalmazkodnak a “levegő változáshoz” csak a napi rutinhoz igazodjunk kicsit.
A legnehezebb korszak 6-12 hónapos korig van mert ilyenkor a babák már nem szeretnek egy helyben feküdni,ülni. Ilyenkor sokkal ideálisabb vonattal,busszal közlekedni mint autóval, mert egy hosszabb úton az autós ülésben biztosan nem fogja kibírni nyugodtan a baba.
1 éves kor felett már érdeklődnek annyira hogy az autós ülésből az út nagy részében nézelődjenek.
A szállás kiválasztásánál elsősorban azt vegyük figyelemben hogy veszélyektől mentesíteni lehessen(pl. nehogy leessen a lépcsőn, ne tudjon egyedül kimenni az ajtón.)
Vannak kifejezetten bababarát szállások. Ezek a szállások gondoskodnak a pici szórakozási lehetőségeiről is játszóterekkel, gyermekmedencével stb. Fontos még hogy a baba számára el tudjuk készíteni az ételt Az apartmanok jól fel vannak szerelve ehhez.. Persze ha a baba még csak szopizik vagy tápszert kap azzal nincs sok dolgunk. Ami még nagyon fontos,hogy a baba alvását biztosítani tudjuk. Ha nem olyan szálláshelyet választunk ahol tudnak kiságyat biztosítani érdemes beszerezni egy utazóágyat az éjszakai alváshoz és ha sokat kirándulunk egy kényelmes alvást biztosító babakocsit is vigyünk magunkkal mert különben a szálláson kell tölteni azt az időt míg a baba alszik.
A programok kiválasztásánál figyeljünk arra hogy a babának ne kelljen egész nap a babakocsiba ülnie.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás