Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A sportos kismama

A sportos kismama

A sportnak, a mindennapi mozgásnak minden életkorban és életszakaszban megvannak a maga előnyei. Nincs ez másként a várandósság ideje alatt sem.
Sokan tartanak tőle, de bizonyossággal állítható, hogy megfelelő mennyiségben és odafigyelve a leendő édesanya testének jelzéseire, mindenképpen jótékony hatással van a kismama életére és ezzel együtt a baba egészséges fejlődésére.
A kitűnő alak és a jó kondíció rendkívül fontos egy igazi nő számára, mindez megőrizhető a terhesség alatti mozgással. Természetes a 9 hónap alatti súlyfelszedés, de kontrollálható és ezzel könnyebb lesz a szülés után visszanyerni az eredeti alakot és a nem kívánt terhességi csíkok is megelőzhetőek így. Valamint ami nem elhanyagolható, hogy egy jó kondícióban levő test könnyebben viseli a szülés fizikai megpróbáltatásait.
A mozgás stressz levezető hatását, a kiegyensúlyozott és ezáltal boldog kismama nyugalmát a baba is megérzi az anyaméhben.
Az az édesanya, aki terhessége előtt nem igazán sportolt, célszerű, ha kikéri orvosa tanácsát, mennyire terhelheti szervezetét ezekben a kritikus hónapokban. Aki azonban aktív volt már terhessége előtt is, folytathatja az addig megszokott mozgásformát, de természetesen odafigyelve a mennyiségre, hiszen a szervezet ilyenkor „csökkentett üzemmódban” dolgozik.
Már heti 2-3 alkalommal kb. 30 percnyi mozgás is érezteti kedvező hatását. Fontos a megfelelő bemelegítés és a torna végeztével az igénybe vett izmok lenyújtása. A folyadékfogyasztás jelentőségére talán kár is felhívni a figyelmet. Valamint a test megváltozott igényeinek megfelelően kényelmes ruházat és sportmelltartó viselése javasolt.
Különböző mozgásformák közül válogathatnak a várandós hölgyek. Akár a úszást, a jógát, a pilatest, a könnyű talajtornát választja valaki, minden esetben rendkívül fontos a fokozatosság és a mértékletesség.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége. Ennek ellenére, az etetéseket a baba …

Leave a Reply