Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Olívaolaj a hajápolásban

Olívaolaj a hajápolásban

Az olívaolaj igen hasznos lehet a károsodott haj ápolásában. A mediterrán vidékeken élő nők hosszú ideje használják mind főzésre, mind hajápolásra. Az olívaolaj segít a töredezett hajvégek kezelésében, a korpa megszüntetésében, és fényesebbé teszi a hajat. Omega 3 és 6 zsírsavakat tartalmaz, ami a bőr és a haj egészségét is szolgálja, a hajhullás csökkenthető vele. A legtisztább az extra szűz olívaolaj, mind ételekhez, mind bőr- és hajápolásra ez a legideálisabb.
Hogyan készítsünk olívaolajból hajpakolást?
Vegyünk 2-3 evőkanál olívaolajat. Masszírozzuk alaposan fejbőrünkbe körkörös mozdulatokkal. Juttassunk belőle a hajvégekre is. Ezután húzzunk fejünkre műanyag sapkát, fürdősapkát, vagy tekerjük körbe nejlonzacskóval. Még hatásosabb, ha az olívaolajat előbb kissé felmelegítjük (meleg legyen, de ne forró, így könnyebb felvinni a hajra): tegyük egy tálkába meleg vízbe.
Hagyjuk, hogy az olívaolaj kifejtse jótékony hatását a hajunkon, várjunk legalább harminc percig.
Ezután öblítsük le a hajunkról az olajat, alaposan mossuk meg samponnal. Ha még maradt olaj a hajunkon, ismételjük meg a samponozást még egyszer. Ezt a pakolást érdemes kéthetente alkalmaznunk.
Egy gazdagabb, nyugtató hajpakoláshoz keverjünk össze 3 teáskanál olívaolajat 2 teáskanál mézzel, és ezt tegyük a fejbőrünkre és hajunkra, hagyjuk fenn fél óráig, majd mossunk hajat. A méz tápláló hatásánál fogva puhítja a hajat és a bőrt. Érdemes szem előtt tartani azt, hogy ha túl gyakran alkalmazzuk vagy sokáig hagyjuk fenn, enyhén világosíthatja a hajat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás