Oscar

Az Oscar című film egy 1991-es amerikai vígjáték. Főszereplője, a bankárrá avanzsáló ex-gengszter: Angelo Provolone, alias: Sylvester Stallone. A rosszfiúnak ígéretet kell tennie apja halálos ágyánál, hogy felhagy a bűnös élettel, és tisztességes polgárként kezdi újra. A váltás önmagában sem egyszerű, pláne, ha az őt körülvevő bárgyú gengszterek képtelenek alkalmazkodni hozzá.
Ám mintha ez nem lenne elég, az új élete első napján lánya, Lisa meglepő hírekkel szolgál:teherbe ejtette őt a hajdani sofőr, Oscar. A hír persze nem igaz, ám Lisa ezt a hazugságot látja az egyetlen kiútnak, hogy szabaduljon ebből az istenverte házból. A film során aztán sorra kerülnek elő furcsa figurák. Megérkezik Anthony, a könyvelő, aki előbb fizetésemelést kér, majd megkéri Provolone lányának kezét, és közben bevallja, hogy mennyi pénzt írt magának jóvá főhősünk vagyonából. Befut Mr Poole, aki jó modorra és szép kiejtésre tanítja Provolonét, majd beleszeret Lisába. Időpontra érkeznek a Finucci fivérek, akik új öltönyt varrnak hősünknek, ám a külső szemlélők bérgyilkosnak hiszik őket. Előkerül Provolone másik lánya is, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Teresa úgy hazudta magát a főhős lányának, hogy közben fogalma sem volt róla, hogy tényleg az. Megjelenik még Teresa anyja, és a film legvégére megérkezik Oscar is.
És ha még ez sem lenne elég, a filmet végigkísérik a kinyílásra meglepetést okozó táskák. A felmondott cseléd fehérneműi az egyikben, smaragd és más drágakövek a másikban, pénz a harmadikban. És mivel a táskák egyformák, óhatatlanul és állandó jelleggel összecserélődnek. Nem is meglepő hát, hogy mire a nagy forgalomra felfigyelve megjelenik a sajtó, hogy leleplezzék a gengszterek legújabb húzását: csak egy nagy rakás női fehérnemű potyog ki a táskából és állja a villogó vakuk kereszttüzét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás