Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Ostyatalpas kókuszcsók

Ostyatalpas kókuszcsók

Ez a desszert egy kókuszos finomság, és bármilyen alkalomra elkészíthető, legyen az születésnap, névnap, vagy akár csak egy átlagos délután, amikor egy kis nassolni valót szeretnénk készíteni. Ennek a süteménynek az elkészítése nem nehéz feladat, és nem is hosszú idő. Nem igényel nagy szakértelmet, így bárki könnyedén nekiláthat. Előnye, hogy a hozzávalók sem kerülnek sokba, így tehát az egyszerű, de finom kategóriába tartozik.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőcukor, vagy kristálycukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojásfehérje 
  • kb. 35 db kerek alakú sütőostya 
  • 5 dkg étcsokoládé
  • nejlonzacskó

Elkészítés:
A 15 dkg kókuszreszelékkel, tehát a kókusznak kicsit több mint a felével keverjük el a cukrot. Ehhez tegyük hozzá a tojásfehérjét, és azzal együtt állandó keverés mellett alacsony hőfokon addig hevítjük, amíg a cukor teljesen elolvad, és végül feloldódik benne. Ekkor húzzuk félre a gázon, és tegyük bele a maradék kókuszreszeléket is. Az ostyákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük egyenként, és 2 teáskanál segítségével elosztjuk rajtuk a kókuszos masszát. Így mindegyik ostyán egy kis halmaz lesz. Előmelegítjük a sütőt, és 175°-on körülbelül 20 perc alatt világosbarnára sütjük. Ezután kiszedve egy tálcára, vagy rácsra, hagyjuk kihűlni. Amíg a kókuszos csókok hűlnek, addig a csokit durvára aprítjuk. A darabolt csokit forró vízfürdőben megolvasszuk: egy lábasban vizet forralunk, míg egy másikat a forró víz felé tartunk, ebbe tesszük a csokit (nem a vízbe!). Az olvadt csokoládét nejlonzacskóba töltjük, aminek az egyik csúcsát kivágjuk. Ha már kihűlt a kókuszcsók, díszítésül néhány csokis csíkot húzunk rá.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply