Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / A hajápolás ajurvédikus megközelítése

A hajápolás ajurvédikus megközelítése

A gyönyörű haj a fizikai és a lelki egészség függvénye. Az egészséges ember fizikailag is, lelkileg is egészséges, hiszen e két tényezőnek egyensúlyban kell állnia egymással. A test és a lélek szoros kapcsolatban állnak, nem választhatók el egymástól. A lélek mint tudat energiát és információt ad, amelyet a test fejez ki.
Fizikai állapotunkon tükröződnek a gondolataink, a táplálkozásunk, és az is, hogy mit csinálunk. Ezen tevékenységek kombinációja alkotja az egészségi profilunkat. A rendszertelen étkezés, az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, a kábítószerek használata, az alkoholfogyasztás, a testmozgás hiánya, a céltalanság, a pesszimizmus, a mérgező anyagok, a lelkiség hiánya mind rossz közérzetet teremtenek. Az immun- és az idegrendszer működési zavarai – hormonális zavarok, a szív, a tüdő, a máj betegségei, a rák, hogy csak néhányat említsek e betegségek közül – megtámadhatják az egészségünket, így a hajunkat és a bőrünket is.
Az ajurvéda egy holisztikus egészségtudomány, mely Indiában keletkezett több mint 5000 évvel ezelőtt. Az ajurvédikus filozófia szerint az egészség a kiegyensúlyozott és egészséges élet eredménye, amely egy örömteli és pezsgő állapotot teremt. Ebben az állapotban teli vagyunk energiával, kreativitással és szeretettel. Ez a holisztikus világhagyomány mindenki számára hozzáférhető. Az ajurvéda az első, emberiség által írt fennmaradt rendszer, amelyet a betegségekkel való szembeszállásra fejlesztettek ki. Ez az alaposan kidolgozott egészségi rendszer egyre népszerűbbé válik a nyugati társadalmakban. Ezért köszönet illeti Deepak Chopra doktort, a nagyszerű endokrinológust, gyógyítót, tanárt és szerzőt, aki tanításaival segíti a világ különböző társadalmait, hogy ráeszméljenek a test és a lélek egészségét és jólétét megteremtő szemlélet értékeire.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás