Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A mandula hozzájárul az egészséges fogyáshoz

A mandula hozzájárul az egészséges fogyáshoz

Az olajos magvak sok zsírt tartalmaznak, ezért rengetegen úgy tartják, hogy hizlalnak, és teljesen mellőzik étrendjükből. Újabb adatok azonban azt igazolják, hogy a magvakat rendszeres fogyasztók karcsúbbak, mint azok, akik teljesen kiiktatják őket.
Az egyik oka annak, hogy a magvak segítenek a fogyásban az, hogy igen táplálóak, ezért nem maradunk éhesek fogyasztásuk mellett.
Egy újabb kutatás szerint azok, akik kalóriaszegény diétájukat kiegészítették mandulával, könnyebben fogytak, mint azok, akik kalóriaszegény, de komplex szénhidrátokban gazdag diétát követtek. 65 résztvevő közül azoknál, akik mandulát ettek, a bevitt kalóriamennyiség 39 százalékát zsír tette ki. A komplex szénhidrátokat fogyasztóknál a kalóriamennyiség csupán 18 százaléka származott szénhidrátból. Mindkét fajta étrendnél egyébként a kalóriák és a fehérjék mennyisége megegyezett.
Hat hónap múlva a manduladiétát követőket megvizsgálták, és azt találták, hogy súlyuk és testzsírjuk nagyobb mennyiségben csökkent, akárcsak szisztolés vérnyomásuk. 5O százalékkal többet vesztettek derékbőségükből és 56 százalékkal több testzsírt, mint a szénhidrátban gazdag diétát követők.
Egy másik, 8865 felnőtt bevonásával történő vizsgálat alapján azok, akik legalább hetente kétszer olajos magvakat fogyasztottak, 31 százalékkal kevésbé voltak hajlamosak a hízásra, mint az azokat kerülők.
A British Journal of Nutrition közöl egy olyan vizsgálatot, amelyet 43 férfi és 38 nő közreműködésével végeztek 6 hónapon keresztül, szokásos étkezési szokásaikat meghagyva. Mindössze arra kérték meg őket, hogy naponta egyenek negyed csésze mandulát. Fél évig folyamatosan ellenőrizték egészségi állapotukat, és azt, hogy jelentősen növekedett a bevitelük jó zsírsavakból, rostból, növényi proteinből, E-vitaminból, rézből és magnéziumból. Ellenben csökkent a transzzsírsav-, állati fehérje, koleszterin- és cukorbevitelük.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás