Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Ötletek a fehér fogakért

Ötletek a fehér fogakért

Nagyon sok lehetőségünk van ma már a fogunk fehérré varázsolására, de ezek között vannak káros kémiai anyagokon alapuló szerek. Néhány egyszerű és biztonságos otthoni módszerrel is tehetünk fogunk fehérségéért.
Sok zöldség, gyümölcs (például az alma, sárgarépa, zeller, körte) természetesen tisztítja és fehéríti a fogakat savasságának köszönhetően. Minél ropogósabb, annál jobban tisztít, és minél kevésbé aprítjuk fel, annál inkább részesülünk jó hatásaiban, természetesen akkor, ha nyersen fogyasztjuk.
Ha a tejtermékekből többet fogyasztunk, az is hozzájárulhat fogunk egészségéhez. A nyers házi tej és a belőle készült tejtermékekben található ásványi anyagok erősítik a fogakat, a kalcium és a foszfor fontos a fogzománc védelméhez.
A legjobb fogfehérítő gyümölcs az eper: almasavat tartalmaz, ami eltávolítja a fogakról az elszíneződéseket. Hogy még hatékonyabb lehet, összetörhetünk egy epret és hozzá keverhetünk egy kiskanál szódabikarbónát. Ezt a keveréket vigyük fel a fogunkra, és hagyjuk hatni öt percig.
A szódabikarbónáról a szakértők véleménye is megoszlik, van aki szerint használhatjuk rendszeresen, más szerint egyáltalán nem ajánlott. Sok tanulmány szerint mindenesetre mérsékelt használata fehéríti a fogakat, időnként használhatjuk fogmosáshoz.
Hasznos lehet, ha szívószállal iszunk. A tea, a kávé és sok más ital is foltokat hagy a fogunkon, és ha szívószállal iszunk, elkerülhetjük, hogy közvetlenül érintkezzenek a fogunkkal.
Mindenképpen kerüljük el a túlzásokat – ne használjunk túl sok szódabikarbónát, ne együnk túl sok savas gyümölcsöt csak hogy fehérebb legyen a fugunk, mert a zománc láthatja kárát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás