Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / 2 hét, mínusz 5 kg a Berry-diétával

2 hét, mínusz 5 kg a Berry-diétával

A Berry-diéta az apró, bogyós gyümölcsök erejére épít, hiszen ezek igazán hatékonyak, ha zsírégetésről van szó. És sok diétával ellentétben nem csak kiegészítőként használja ezeket a gyümölcsöket az étkezésekhez, hanem az egész diéta erre épül.
És hogy minek köszönhetik erejüket? Elsősorban a bennük található rengeteg antioxidánsnak, a gyümölcsök közül a bogyós gyümölcsök a leggazdagabbak ebben, így védve a szervezetet a káros anyagoktól, fiatalságot ad a méregtelenítésben élen járó szerveknek.
A ribizli, áfonya, szeder, málna és a „többiek” fruktóz tartalmuk miatt is előnyt élveznek, hiszen ezzel stabilizálják a vércukorszintet, és még a kellő szénhidrát mennyiséget is tartalmazzák, ahhoz, hogy a diéta ideje alatt se legyünk tompák, legyen elég energiánk. És savanykás ízükből fakadóan cukrot nem tartalmaznak sokat, legalábbis nem olyan mértékben, ami veszélyeztetné a diéta sikerét. De a savanykás íznek más szerep is van, hatékonyan szünteti meg a szervezetben esetleg fennálló gyulladást, vagy fertőzést, és az ezáltal jelentkező emésztési zavarok megszüntetésében is élen jár. Rosttartalmuk szintén a salakanyagok eltávolításában segít, tisztítják a bélrendszert, és a felesleges víz eltávolításában is segítenek. C-vitamin tartalmuk az egészség megőrzését is támogatja, valamint a zsír lebontását is.
Ezeknek köszönhetően a diéta során ajánlott legalább napi két alkalommal valamilyen bogyós gyümölcsöt fogyasztani, frissen. A szénhidrát bevitelt fogjuk vissza, a fehérje bevitelt pedig növeljük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás