Kezdőlap / Terhesség / Otthoni, terhességi teszt alkalmazása

Otthoni, terhességi teszt alkalmazása

A legtöbb otthon elvégezhető terhességi tesztet nagyon egyszerű alkalmazni.
A szettben lévő kis csíkot bele kell tartani egy kis vizeletbe, vagy pedig pisilés közben magunk alá tartani a csíkot. Az eredményt maximum 1-2 percen belül megkapjuk.
Ha terhes, akkor márkáktól függően színes csíkok mennyisége jelzi a pozitív vagy épp a negatív eredményt. Viszont egy kapott eredmény értelmezéséhez nagyon pontosan olvassa át az értelmezési útmutatást vagy tanulmányozza át azok képeit. Miután meggyőződött az eredményről és, ha az pozitív jól őrizze meg a kapott eredményt.

Egyes termékek képesek kimutatni alacsony hCG hormon mennyiségénél is a terhességet. De biztos eredményt a teherbe eséstől számított 1-2 hét után kaphatunk, mert akkor lesz megfelelő mennyiségű hCG hormon a szervezetünkben.
Vannak olyan tesztek is a piacon, amik már kimutatják a terhességet, mielőtt belépnénk a menstruációs időszakba.

Javíthatja az eredmény alakulását, ha az első reggeli vizelettel végezzük el a tesztet. Az este folyamán felgyülemlett vizeletben mindig több hCG hormon van, mint abban a vizeletben, amit egész nap folyamán gyűjtünk.

Ha annak ellenére terhesnek érzi magát, hogy az első terhességi teszt negatív lett, akkor néhány nap múlva érdemes megismételni az eljárást. A teherbe eséstől számítva minden nap magasabb a hCG hormon mennyisége a szervezetünkben, így egy későbbi teszt alkalmával már sokkal biztosabb eredményt kaphatunk. Érdemes ilyenkor többfajta teszteket kipróbálni egymás után.
Általában minden terhességi teszt azonos elven működik, az egészségre nem károsak.
Ha az eredmény pozitív értéket mutat, forduljon szakorvoshoz, aki 100%-os eredmény érdekében vérteszt elvégzésére küld!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply