Kezdőlap / Terhesség / Terhességi tesztlehetőségek, hibák

Terhességi tesztlehetőségek, hibák

A leggyakrabban használt terhességi teszttípus, a tesztcsík használata, mely vizelet segítségével mutatja ki az eredményt. Pohárban lévő vizeletbe kell tartani a csíkot vagy azt közvetlenül lepisilni. A csík színe megváltozik az eredménytől függően, hogy teherbe esett vagy nem.
A másik tesztlehetőség, amikor egy csészébe kell belepisilni és már magába a csészébe beleépítették a tesztberendezést. Ezt megtehetjük úgyis, hogy a csészébe pisilünk, vagy a csészét belemártjuk egy olyan tárolóba, ahova a vizeletet összegyűjtöttük, ugyanis nem kell hatalmas mennyiség belőle. Végül a csészében elhelyezkedő tesztcsík, amit beleépítettek kimutatja, hogy pozitív vagy negatív a terhességi eredmény.
Léteznek még egyéb vizsgálati termékek is, amik talán nem annyira elterjedtek. Például: a vizeletet össze kell keverni porral vagy folyadékkal. A színelváltozás fogja az eredményt megadni. Ezek, kémiai reakciók folyamán valósulnak meg, melyek eredményét egy diagramm segítségével elemezhetjük ki.

A hibás eredményeknek több oka lehet. Az egyik, hogy még nagyon korai terhességről beszélünk és a szervezetben még nem alakult ki a megfelelő mennyiségű hCG hormon. A másik, hogyha valamilyen rendszeresen használt gyógyszert szedünk, megváltoztathatja a teszt eredményét.
Egy tanulmány kimutatta, hogy a felhasználói a teszteknek, nem olvassák át megfelelően a használati útmutatót. Ebből kifolyólag is kapható hibás eredmény.

A hivatalosan bevizsgált és engedélyezett terhességi tesztek használata nem jár kockázattal.
Ha a tesztek bármelyike pozitív eredményt mutat, keressen fel szakorvost, akinek segítségével elkezdődhet a terhesgondozás!
Ha receptre felírt gyógyszert szed, azonnal közölje a szakorvossal, nehogy később kárt okozzon a magzat fejlődésében!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás