Kezdőlap / Otthon és család / Otthonunk dekorálása

Otthonunk dekorálása

Otthonunk dekorálása számtalan szempont figyelembe vételével történik. Szerepet játszik ízlésvilágunk, hangulatunk, az évszakok, ünnepek, trendek, helységek használata, esetlegesen régről őrzött hagyományaink. Dekorációban igen nagy a választék. Variálhatunk a falak színének megválasztásával, díszítésével – most oly népszerű dekor matricákkal vagy kiegészítőink váltogatásával. Az ügyesebbek saját kezűleg készített dísztárgyaikkal tudják feldobni otthonuk hangulatát.
A színek nagy dominanciával határozzák meg, hogy mely helységet milyen színben szeretnénk látni. A fehér szín, mint köztudott a tisztaság jelképe és egyben letisztult képet ad a lakásunkról. Tavasz beköszöntével sokan előnyben részesítik a napsütötte színeket, mint például a narancs és citromsárga. A zöld nyugalmat áraszt, a kék árnyalatokat, pedig hidegnek tartjuk. Időnként jót tesz ha megújítjuk életterünk színeit, mert ez a hangulatunkra is hatással lehet.
Megemlítendő a textil dekoráció, mint például a függönyök, bordűrök, vitrázsok, melyet viszonylag egyszerűen tudunk lecserélni és nagy kontrasztokat alkotni a régi és új darabjaink között.
Közkedvelt momentuma lehet akár nappalinknak egy festmény, egy egyedi lámpatest, váza vagy egy számunkra különleges dísztárgy.
Megfigyelhetjük azonban, hogy nagy szeretettel öltöztetjük új köntösbe ünnepek alkalmával hajlékunkat. Húsvétkor barkák és színes tojások ékesítik életterünket, karácsonykor pedig angyalkákkal és fenyőágakkal tesszük szebbé otthonunkat.
Tehát csak képzeletünk szabhat határt, hogy miképpen változtatunk környezetünkön, a lényeg hogy jól érezzük benne magunkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyógyteák gyerekeknek

Itt vannak a forró nyári napok ilyenkor literszámra isszuk az ásványvizet, az üdítőket, a gyümölcsleveket. …

Leave a Reply