Pap / Priest

Ha szereti valaki a Szárnyas fejvadász mélabús hangulatát, vagy a Mad Max őrült száguldós-sivatagos-mindent túlélős fillingét, mindezt megtalálhatja ebben a filmben, bonuszként kap egy horrort vagy thrillert speciális vámpírokkal. Mert ebben a filmben nem az általunk megszokott vámpírokkal találkozhatunk, hanem egy Nyolcadik utas: bébialakban, egyébként is mellékes szerepkörben.
Maga a történet a jövőben játszódik, ami paradox módon mégis inkább a sötét középkorra emlékeztet.
A vámpírok és az emberek közötti csata évszázadokig dúlt, hatalmas erődvárost hoznak létre, csak itt vannak biztonságban. Az egyház megalapítja a papkatonaságot, vagy katonapapokat, akik különleges harci kiképzést kaptak. Ennek köszönhetően hamarosan kiirtják a vámpírok nagy részét. Az a kevés, aki túlélte, rezervátumba kényszerült, őreik emberi roncsok, akik inkább a bezárt vámpírok mellé állnak, mint az ember mellé.
A főhős pap (Paul Bettany) unokahúgát (Lily Collins) elrabolja egy rejtélyes vámpírcsoport, akiről kiderül a pap leánya, csak neveltetését rábízta egy barátjára, és annak feleségére. Ezért, mikor megtudja, hogy a leány eltűnt, a vezetői ellen dacolva, megkeresésére indul. Társa ebben egy zabolátlan és makacs sheriff (Cam Gigandet), aki a külső veszélyes területen ragadt emberek törvényőre, és mellesleg szerelmes a pap lányába. Útjuk során egy papnő is csatlakozik a csapathoz, és így hárman végül legyőzik a gonoszt. Látványos mátrixszerű harcjelenetek dobják fel az egyébként nem túl akciódús filmet. Kellemes filmnézést.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply