Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Sorozatok / Egy rém rendes család

Egy rém rendes család

Az Egy rém rendes család egy amerikai tévéfilmsorozat, amelyet 1987-ben mutattak be Amerikában. A sorozat komikus, olykor túl realisztikus szemmel mutatja be egy család kalandos életét. A sorozat több mint 10 évig futott, összesen 11 évadot és 259 epizódot készítettek, óriási siker volt nemcsak Amerikában, de a világ számos országában.
A családban 4-en vannak, a férj (Al Bundy), feleség (Peggy Bundy), és a két gyerek (Kelly és Ted Bundy). A központi szerepet természetesen a családfő Al tölti be. A jól megszokott tévénéző pózban ülve, bal kezében a távirányítóval, jobb kezét a nadrágjába helyezve tölti szabadidejét. Al egy női cipőboltban dolgozik, egyáltalán nem örül ennek, de kénytelen valahogyan eltartania a családját. Igaz, hogy a családja felé érzelmileg semmilyen kötödést nem mutat, de azért törődik velük anyagilag. Al rendszeres látogatója a Nudi bárnak, ahol végre felszabadulhat és kiélheti magát. Ezt felesége persze nem nézi jó szemmel és mindent elkövet annak érdekében, hogy férjét itthon tartsa. Többek között azért, hogy együtt legyenek, de ez elől Al folyamatosan kitér.
Peggy a gyerekek anyja, anyagilag és szexuálisan is egyre többet kíván férjétől. Peggy rettentően lusta személy, attól függetlenül, hogy háziasszony egyáltalán nem dolgozik otthon semmit. Az Altől kapott pénzt legtöbbször elkölti drága ruhákra, kozmetikusra, fodrászra.
Kelly a család első gyermeke. Kellyt legtöbbször buta és könnyűvérű személyként ismerhetjük meg a sorozatban.
Bud fiatal srác, aki azt hiszi magáról, hogy érett, szexi férfi. Nagyon sokszor porul jár a nőkkel, de azért jólelkű és okos személy.
A Bundy család életét megédesítik a szomszédok Marcy és Steve személyében, akik akkor mennek át Bundyékhoz amikor kedvük akad.

Rendező(k): Amanda Bearse, Gerry Cohen
Forgatókönyv: Al Aidekman, Amanda Bearse
Zene: Sammy Cahn, Shawn K. Clement
Operatőr: Thomas W. Markie
Vágó: Larry Harris

Szereplő(k) és magyar hangok:
Ed O’Neill (Al Bundy) (Csuja Imre)
Katey Sagal (Peggy Bundy) (Básti Juli)
Christina Applegate (Kelly Bundy) (Zsigmond Tamara)
David Faustino (Bud Bundy) (Halasi Dániel)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szellemekkel suttogó

Ez a sorozat a szellemek világába repíti a nézőt. Mindenkit foglalkoztat mi van a halál …

Leave a Reply