Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Pénzre van szükségünk hirtelen?

Pénzre van szükségünk hirtelen?

Hitelek sokaságából válogathatunk ha megvan a megfelelő mértékű jövedelmünk, elég régóta vagyunk a jelenlegi munkahelyünkön, megfelelő az életkorunk, és természetesen nem szerepelünk a KHR listán régi nevén BÁR listán.
A Bankok különböző féle hiteleket nyújtanak az ügyfeleknek attól függően mekkora összegre van szükségük és ezt mire akarják használni.
Vannak kisebb értékű hitelkártyák melyek arra jók hogy ott legyenek vésztartaléknak ha hónap végére elfogyna a pénz vagy elromlik valami a lakásban.Erről a kártyáról nyugodtan vásárolhatunk és fizetéskor visszatehetjük az egészet így kamatot sem kell fizetni utána, vagy kisebb összegben részletekben is visszatehetjük rá a pénzt de természetesen ekkor már kamatot számol a bank. Ezekről a kártyákról pénzt is le lehet venni de nem igen érdemes mert nagyos magas a kamat rajta és a pénzfelvételért is sokat kell fizetni. Ha készpénzre van szükségünk inkább személyi hitelt válaszunk mert ezt havi részletekben egyenletesen törlesztjük vissza, (ha magasabb összegű személyi hitelt veszünk fel közjegyzői okirat készül a tartozásról). Lakásvásárlásnál pedig a lakáshitel a megfelelő választás. Ez a legolcsóbb hitel viszont ezt jelzálog alapon adják ami azt jelenti hogy a bank a hitel felvételekor jelzálogjogot jegyeztet be a földhivatalnál az ingatlanra és csak akkor veszik le onnan ha a hitel vissza van fizetve. Ha nem tudjuk kifizetni a hitelt a banknak jog van elárverezni a házat ezért jól gondoljuk át milyen hitelt mennyi időre veszünk fel.
De ne csak a lakáshitelnél hanem bármilyen hitelt is szeretnénk felvenni nézzünk jól körül a bankok közül melyik a nekünk legmegfelelőbb és úgy válasszunk. De főleg azzal vigyázzunk nehogy eladósodjunk a sok felvett hitel miatt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Áruvásárlási hitel

Az áruhitel lényege, mint a nevében is benne van egy adott árut szeretnék meg venni, …

Hozzászólás