Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Hasznos tippek egy gazdinak

Hasznos tippek egy gazdinak

Nyuszink boldoggá tételéhez sok kiegészítővel hozzájárulhatunk, és nem is kell sokat költenünk hozzá. Hamar meglátjuk, ha pár hasznos dologgal kedveskedünk neki, vidámsággal, és szeretettel hálálja meg.
A nyuszik egy helyre ürítenek, ezt még őseiktől tanulták, illetve maradt rájuk ez a szokás. Ez nekünk, gazdinknak azért kedvez, mert így csak azt a területet kell takarítanunk, melyet WC-ként használ. Ezáltal megspórolhatunk egy csomó almot, és komfortosabbá tehetjük kedvencünk fekvőhelyét is. Érdemes beszerezni egy erre a célra megfelelő nyuszi WC-t, ez több alakban kapható. A leggyakoribb a sarok alakú, de választhatunk macska alomtálcát is. Ha ilyet veszünk, érdemes olyat, aminek pereme van, mert ha nyuszikánknak kaparni támad kedve, könnyen rumlit csinálhat. A lényeg azonban hogy beleférjen a nyúl.
A legjobb, ha a bunda ápolására is beszerzünk valamit. Ez nemcsak azért fontos, mert egy évben kétszer cseréli a bundáját a nyuszika, hanem azért is, mert rendkívül sokat tisztálkodik. Mosdás során pedig sok szőrt lenyelhet, és ez nem igazán tesz jót az emésztésének. Ezért jól tesszük, ha néha megfésüljük, ezt egyébként is szereti, olyan mintha simogatnánk. Különböző erre a célra kitalált keféket, fésűket lehet kapni az állatkereskedésekben, kiegészítő boltokban. Arra viszont figyelni kell fésülgetés közben, hogy a nyuszkónak nagyon vékony a bőre, emiatt jobb, ha műanyagot, és nem fémet választunk.
Fontos része nyuszink ápolásának a körömvágás. Erre megvannak a kifejlesztett eszközök, de a legjobb, ha először megkérjük az állatorvost, hogy mutassa meg hogyan, és meddig szabad levágni a körmöt. Általában egy-két havonta ismételjük.
Nem árt, ha beszerzünk egy megbízható kisállat szállító box-ot, ez megkönnyíti a közlekedést, és szintén számtalan variációban kapható.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csincsilla lakása

A csincsillának nagyon nagy a helyigénye, éppen ezért érdemes átgondolni, hogy el tudjuk e normális …

Hozzászólás