Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Perzsia hercege-Az idő homokja

Perzsia hercege-Az idő homokja

A film a nagysikerű Prince of Persia filmadaptációja. Műfaját tekintve fantasztikus kaland film. 2009-ben mutatták be.
A fő szerepet a holnap után sztárja Jake Gyllenhaal (Dastan herceg) és
Gemma Arterton (Tamina hercegnő) játssza.
A filmet Mike Newell rendezte akinek a nevéhez oyan filmek fűződnek mint a Harry Potter és a tűz serlege, Szerelem a kolera idején, Az ifjú Indiana Jones- A gonosz álarcai vagy a vasálarcos.

A film, mint ahogy a címe is mutatja a nagy múltú Perzsa birodalomban játszódik. A perzsa király szemtanúja volt, mikor egy fiatal fiú az életét kockáztatja, hogy megmentse egy sorstársát. Fiaként neveli fel, s így Dastan lesz Perzsia harmadik hercege. A bonyodalmak az uralkodó testvérével kezdődnek, aki a koronát akarja megszerezni. Hogy tervét megvalósítsa, gyanúba keveri a szent várost, Alamutot, mivel egy ott őrzött értékes kincset akar megszerezni. A hercegnő végezete ennek a tárgynak a megőrzése.
Nazim (Ben Kingsley) Gyanúba keveri Dastant, az apja meggyilkolásának vádjával s így a hercegnővel együtt menekülni kényszerül. Kijátssza a testvéreket egymás elenn. De vajon a kt vérszerinti herceg, Garsiv és tus fog e hinni Dastannak? Sikerül a hatalmas erővel rendelkező tőrt visszajuttatni a helyére vagy elpusztul a világ? Mindez kiderül, ha megnézitek a filmet.

A humorról Alfred Molina, vagyis Sheik Amar gondoskodik, akiről az is kiderül, hogy a hírével ellentétben nagyon is érző szívű gazember, vagy, ahogy ő mondja üzletember, hiszen megpróbálja megvédeni kedvenc strucca életét az öngyilkosságtól.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás