Kezdőlap / Aranyér / Praktikák aranyér kezelésére: Az ülőfürdő.

Praktikák aranyér kezelésére: Az ülőfürdő.

Sokat tehetünk azért, hogy szervezetünk egészséges maradjon, azonban hiába minden praktika néha előfordul, hogy bekövetkezik a baj. Ilyenkor ne törődjünk bele a helyzetünkbe, igenis vegyük fel a harcot a kellemetlen betegséggel.

Bár az aranyér kialakulásának több oka is lehet, most nem szeretnék arra kitérni, hogy hogyan védekezzünk ellene. A baj már megtörtént, lássuk mit tehetünk kellemetlen betegségünkkel:

Legegyszerűbb megoldás a tünetek kezelésére a meleg ülőfürdő. Ezzel csillapítani tudjuk a viszketést, és a szúró fájdalmat egyaránt. Ehhez nem kell mást tennünk, mint 38-40- fokos vízben nagyjából 30-45 percet üldögélünk. Fontos, hogy úgy üljünk, hogy el tudjuk lazítani a kérdéses testrészt. Ezt akár egyfajta hidroterápiás módszernek is tekinthetjük, a lényeg, hogy a végbél belső nyomása a víz hidrosztatikai nyomása miatt csökken. Ezáltal nincs terhelés alatt, így az ingerek alább hagynak. A 40 fokos hőmérsékletre azért van szükség, hogy a végbél záróizma elernyedjen, pihenjen egy kicsit. Ezt naponta 2-3 alkalommal is megismételhetjük.
Még jobb a helyzet, ha minden 10 liter vízhez 75 grammnyi szárított kamillavirágot adunk. Ezzel gyulladáscsökkentő hatást érünk el. Ne felejtsük el, hogy mielőtt beleülünk a kádba, kb 10-15 percig hagyjuk ázni a kamillát. De vigyázat van aki allergiás lehet a kamillára, és nála bőrirritáció léphet fel!

Természetesen ez az eljárás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, egyszerűen csak csökkenti a tüneteket, kellemetlenségeket!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az aranyér

Általában bármely betegségről is essen szó érdemes az egészet több szálon megközelíteni: – a tünet …

Hozzászólás