Rai Tre

A Rai Tre, szintén közszolgálati televízió Olaszországban, mégpedig a hármas számú. Műsorkoncepciója teljesen másképp épül fel, itt az olasz csizma regionális műsoraitól kezdve, találkozhatunk ismeretterjesztő filmekkel- és előadásokkal, valamint sportközvetítésekkel is. A Rai Tre nézettsége szinte 100%-os, így érdemes egy kicsikét részletesebben megnézni ezt a három műfajt, mely a nézőket nemcsak Olaszországban, hanem Európa szerte rabul ejtette.
A nézők többsége szereti az ismeretterjesztő filmeket és előadásokat, mivel nyitottak az új dolgokra és ezt a Rai Tre megadja nekik. Új kultúrákat ismerhetnek meg, szembesülhetnek a mindennapok tragédiáival egy-egy riportműsoron keresztül. Ha pozitívabb példát hoznék fel, a nézők szeretik az állatvilágot, a számukra vadregényes tájakat, ezt a Rai Tre otthonaikba hozza, úgy érezhetik magukat, mintha körbeutaznák a Földet és ehhez még csak 80 nap sem kell, mint Verne regényében William Foggnak. Aki szeretne utazni legalább képzeletben, a Rai Tre ezen műsorai egy az egyben megfelelnek.
Mint tudjuk, Olaszország szinte őshazája a focinak, így a sportközvetítésekre is nagy hangsúlyt fektetnek, a bajnokságokat általában élőben közvetítik, ha ez nem válhat valóra, akkor összefoglalók formájában tájékoztatják a drukkereket, hogy is áll csapatuk.
A Rai Tre harmadik arculata a regionalitás, vagyis az Olaszországban történt különféle eseményekről tájékoztatja a nézőt, ezeket a műsorokat Regionális Híradónak is nevezik. Érdekes és figyelemfelkeltő, hiszen szembesülhetnek problémákkal, ugyanakkor olyan kulturális eseményekről is tudomást szerezhetnek, ami e nélkül a műsor nélkül esetleg elkerülhetné figyelmüket.
A Rai Tre csatornát összefoglalva: tiszteli a múltat, építi a jelent, pihentet és szórakoztat, sőt a néző még ingyen utazhat is egyet, aktualitását soha nem veszti el.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rambo (First Blood – 1982)

Egy Rambo nevezetű volt vietnámi katona, a háború alatt elszenvedett rengeteg kíntól menekülve, egy amerikai …

Hozzászólás