Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Repedt sarkú elegancia

Repedt sarkú elegancia

Nyár van. A papucsok, csinos szandálok szezonjában még inkább előtérbe kerül a láb ápolásának fontossága. Mert hogy néz az ki, ha valaki dögösen felöltözve, kisminkelve, divatos frizurával jelenik meg bárhol, a lábfeje viszont ápolatlanul, urambocsá’ repedt sarokkal kandikál ki a szandálból? Bizony akármilyen mutatós is a lábbeli, a száraz bőrt, a gombásodást, a töredezett, piszkos körmöt és a repedt sarkat nem takarja el.
Mit kell tennünk, hogy ne szégyenkezzünk? Lábradír rendszeres használatával a durva bőrfelület vékonyítható, és megelőzhető a fájdalmas bőrberepedés. Lábradírt házilag is készíthetünk, például gyümölcsök magját megőrölve. Használata után öblítsük le a lábat, majd kenjük be hidratáló és puhító lábbalzsammal vagy ápoló krémmel.
Ha nagyon száraz a bőrünk, gyógyszertárban kapható növényi olajat keverjünk össze tengeri sóval, és ezzel kenjük be a lábunkat. A só eltávolítja az elszáradt hámréteget, az olaj pedig felszívódik, és bársonyossá teszi a bőrt. E művelet után krémet már nem kell használni.
A rendszeres reggeli hideg vizes lábzuhany javítja a keringést, hatása szemmel látható. Az esti fürdés után algakivonatot tartalmazó kenőcsöt masszírozzunk a nedves bőrbe, ettől a hámréteg rugalmasabb és „rózsásabb” lesz.
A nőiesség nem egyeztethető össze a szőrös lábszárakkal. Borotválás is lehet a megoldás, ezt fürdés közben vagy után célszerű végezni. A legtartósabb hatást azonban elektromos szőrtelenítő készülékkel lehet elérni. A körben forgó fémkorongok vagy spirálok csipeszként tépik ki gyökerestől a nemkívánatos szőrszálakat. A szőrtelenítő krémek hatásfoka a borotváéhoz hasonló. A krém kémiai úton távolítja el a szőrt. A gyantázás fájdalmas, ám szintén hatásos megoldás. A lézer a szépségipar legújabb módszere, segítségével véglegesen is meg lehet szabadulni a szőrszálaktól.
A gombás lábfejbőr és a körömgomba azon kívül, hogy szembetűnő, gyakran visszataszító, elég makacs betegség is. Minél korábban kezdik el a kezelését, annál gyorsabb a gyógyulás.
Szólni kell még a benőtt körömről és a tyúkszemről, mindkettő rontja a láb esztétikus látványát. A köröm vagy a szűk cipőtől vagy a helytelen körömápolástól nő be, a szélénél fájdalmas, esetleg nedvező csomó keletkezik. A tyúkszem és a vírusos szemölcs a lábujjakon és a talpon gyakori. A tyúkszem legtöbbször házilag vagy pedikűrös segítségével megszüntethető, a szemölcs vírusos rendellenesség, mely orvosi kezelést igényel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Leave a Reply