Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Utazási tippek / Rethymnon a gondtalan pihenés

Rethymnon a gondtalan pihenés

Kréta egyik nyüzsgő kisvárosa Rethymnon.
A főváros Heraklion és Hania között fekszik az északi parton. Magyarországról közvetlen járat indul Krétára így a magyar utazók is könnyedén eljuthatnak ide. Krétának 2 nemzetközi repülőtere van az egyik Heraklionban a másik Hanian.
Krétán itt Rethymnonban található a leghosszabb homokos tengerpart mely 12 km hosszú.
Maga a város 25.000 lakosú település.
Kikötőjéből hajók indulnak a közeli szigetekre.
A város történelme a 3. századba nyúlik vissza. Évszázadok alatt sok hódítója volt Krétának törökök, oroszok, németek, akik nyomot hagytak Rethymnon városán is. Sokszor hanyatlásnak indult, de mindannyiszor sikerült talpra állnia. Napjainkban virágzó város ahol sok turista megfordul.

Az építészetében számtalan korszakot megfigyelhetünk. Ívelt ajtók, bizánci, görög, római stílusok.
Sok látnivalóval büszkélkedhet. Elsőként a szembetűnő Fortezza kastély mely a 1590-es években épült, hogy megvédje a várost a kalózoktól és a betolakodóktól. A kastély egy dombra épült magas falakkal, ahonnan jól belátható volt a partszakasz. Napjainkban szabadtéri színháznak ad helyet ahol nyáron a reneszánsz fesztivált megrendezik. Éjszaka gyönyörű kilátás nyílik a kivilágított városra és partszakaszra.

A velencei Loggia a 16.században épült egy velencei nemes tulajdona volt. Napjainkban Kulturális minisztérium kapott benne helyet.

A díszes Rimondi szökőkút a Platanos tér közepén található a velencei időkben készítették abból a célból hogy a lakosoknak legyen ivóvizük.

Neratzes mecset a török időket idézi. A mecset helyén egykor a Szent Szűz templom állt, melyet a leigázók átépítettek. A mecset mellet lenyűgöző minaret épült.

A törökök egy velencei kolostort is átépítettek mecsetté ez a Kara Mousa Pasa mecset.

Több múzeum is található Rethymnonban egyik ezek közül a Folklór Múzeum ahol Kréta népművészetét, történelmét ismerhetjük meg. Csodálatos hímzések, kerámiák, fegyverek, történelmi térképek és fényképek jelenítik meg a régi időket.

A másik fontos múzeum a Régészeti múzeum. Ahol a régi idők maradványai, történelmi értékei láthatók. Bronz edények, szobrok, vázák, ékszerek.

Rethymnon egy igazi nyaralási paradicsom ahol nappal a pihenésé, éjszaka pedig a szórakozásé a település. Sok szállodával, apartmannal. Mindenki megtalálhatja itt a szórakozását és a gondtalan pihenést.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazzunk Izraelbe!

Talán nincs a földnek még egy pontja, amit évezredeken át oly sok ember látogatott volna …

Leave a Reply