Kezdőlap / Terhesség / Segítség, 16 évesen anya leszek?

Segítség, 16 évesen anya leszek?

A neten böngésztem, különböző cikkeket, történeteket olvasgattam majd rátaláltam erre a kérdésre: „Mit gondolsz arról, ha egy lány már 16-17 évesen terhes?” Egy fórumon olvastam erről az esetről. Ahogy végig futottam a hozzászólásokat én is, elgondolkoztam ezen a dolgon.
Egy 16 éves lány teherbe esik, majd rádöbben, a nagy helyzetre és nem tud mit kezdeni a dologgal. Elvetessem vagy megtartsam? Teszi fel magában a kérdést, majd felteszi a netre és tanácsot, kér másoktól, mert a szülei előtt szégyenli a dolgot.
Ez a szituáció sajnos nem ritka a mai világban. A legtöbb fiatal már 14-15 évesen elveszti a szüzességét. Szerintem ezt nem szabadna engedni, azonban a szülők már gyerekkortól erre nevelik a csemetéiket. Már az óvodában, iskolában arról viccelődnek, hogy van-e kisbarátnőd? Ki tetszik neked kisfiam? Amikor meg bekövetkezik a nem várt terhesség ők, vannak a legjobban felháborodva gyermekük figyelmetlen és meggondolatlan tettein. Pedig ez ellen lehetne tenni. A legtöbb szülő simán engedi kiskorú gyermekének, hogy barátja vagy barátnője legyen, ott aludjanak egymásnál, ami persze hogy azzal jár, hogy szexuális kapcsolatba kerülnek egymással. És hiába tagadja le a gyermek, ha netán megkérdezi a szülő, hogy mit csináltok, kisfiam, kislányom úgysem fog igazat mondani. Ebből adódnak a nem kívánt terhességek és a nemi betegségek. El kellene gondolkozni azon, hogy megengedjük-e gyermekünknek a korai kapcsolatokat.
Itt van ez a 16 éves lány, aki terhes lett. Még tanul, iskolába jár, fogalma sincs az életről, azonban már ott növekszik benne az az élő kis teremtmény. Felelőtlenül egy buliban a barátjával összehozták gyermeküket és amióta ezt a fiú, megtudta eltűnt az életéből, pedig igen is, ő is tettes társ ebben a dologban. Én csak annyit tanácsolnék ennek a fiatal lánynak, hogy ezek ellenére is tartsa meg a gyermeket, mert az már egy kis élet. A szülőknek pedig tanácsolnám, hogy gondolják, meg mit engednek meg fiatal korú gyermeküknek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás