Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Sok dolog amiről mind gondodkodni kell

Sok dolog amiről mind gondodkodni kell

Egy esküvő nem kis dolog az ember életében, és ha már elszánja magát rengeteg dolgot kell elintéznie és rengeteg dologról kell gondoskodnia a leendő férj és feleségnek és a kedves szülőknek.
Először is ki kell tűznünk az esküvő időpontját és egyeztetnünk kell a családdal. El kell döntenünk, hogy szeretnénk-e templomi esküvőt is vagy csak polgárit, ki kell választanunk a tanukat és koszorúslányokat, koszorús párokat.
És természetesen a lakodalom nagyságát és helyét is, majd nemárt egy általános költségvetést készíteni.
Ha még nincsenek meg a jegygyűrűk azokat ki kell választani meg kell rendelni. Be kell jelentkeznünk a polgármesteri hivatalba. Ha templomi esküvőt is szeretnénk megbeszélést kell tartanunk az eskető pappal és jegyesoktatásra járni.
Ami talán az egyik legnehezebb feladat a ruhák és kiegészítők kiválasztása.
Ha étteremben tartjuk esküvőnket ár és menü ajánlatot kell kérnünk, hogy tudjuk mihez tartsunk, persze ha egy termet, vagy éppen sátrat bérlünk ami manapság talán már nem olyan divat, akkor segítő kezeket kell találnunk: szakácsot, cukrászt, felszolgálót persze ebben az esetben lehet az rokon vagy barát.
Ha fényképészt és videóst szeretnénk vele is egyeztetnünk kell, de ezek is lehetnek barátok vagy családtagok.
Az esküvői jármű, erről szintén gondoskodnunk kell és le kell foglalnunk előre ha a családban nincs olyan autó ami a menyasszonynak megfelelne menyasszonyi autó révén.
Esetleg egy esküvő szervező megbízása az esemény vagy az esemény egy részével, természetesen akinek ezt megengedi a pénztárcája.
A vendéglista összeállítás is fontos feladatunk el kell döntenünk kit szeretnénk meghívni és esetleg ki az akit csak a szertartásra.
Amit szintén a menyasszony szokott kiválasztani a meghívók amiket csináltathatunk vagy megvehetjük egy papírboltban habár én személy szerint úgy gondolom sokkal személyesebb ha csináltatjuk az a mi stílusunkat jellemzi teljes egészében. Tisztáznunk kell a polgári esküvő részleteit is: ki kell választanunk a zenét, a verset, meg kell beszélni hányan koccintanak a ceremónia végén és az egyéb különleges kívánságokat.
A zenekarról és vőfélyről se feledkezzünk meg hiszen elég nagy szerepük van a lakodalomban.
A naprakész okmányokat be kell szereznünk a hivatalba, és pontosan meg kell határoznunk a nagy nap menetét, hogy minden remekül menjen.
És még egy nagyon fontos dolog a torta, és az édes és sós sütemények el ne felejtsük megrendelni őket.
Az esküvői meghívók eljuttatása is fontos ha tehetjük adjuk át személyesen, de persze ha nincs rá lehetőség akkor postán. A messziről érkezőknek nem árt egy kis útba igazítás, hogy emiatt ne késsenek.
Na és itt van még a dekoráció én úgy gondolom a legbiztosabb ha a pár is jelen van, hogy biztosan tetsszen nekik is.
A menyasszonynak be kell jelentkeznie fodrászhoz, sminkeshez és manikűröshöz és a vőlegény se felejtsen el fodrászhoz elmenni.
És a csokrok. ne felejtsük el őket időben megrendelni.
És egy utolsó ruha próba is kell az esküvő előtt hogy ha valami mégsem jó akkor lehessen korrigálni.
És készülni a nagy napra!
Remélem semmit nem hagytam ki és segítettem.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Hozzászólás